Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Domáce zadosťučinenie, IMPA Rally Bratislava * pridaný onboard

Wednesday, 29. 07. 2009 - 13:00, T. Szabosi   

Domáce zadosťučinenie, IMPA Rally Bratislava   * pridaný onboardNa domácu súťaž si náš tím počkal dva mesiace a boli sme zvedaví, ako sa dlhá pauza v kalendári slovenského šampionátu prejaví na našom výkone. Po predchádzajúcej rally dvoch krajín Šalgó – Gemer sme sa opäť povenovali nastaveniu auta, výmene niektorých menších súčastí podvozka a vylepšeniu brzdového systému, čím náš špeciál Citroën C2 S1600 získal väčšiu presnosť pri jazde aj brzdení a väčšiu stabilitu. Nezanedbateľným výsledkom cenných testovacích kilometrov bolo aj zistenie, že auto je v dobrej kondícii, Jaro sa naň môže stopercentne spoľahnúť a ďalšie rezervy už musíme hľadať v sebe.

Tibor Szabosi;img_6258.jpg

S týmto odhodlaním vyrazila naša posádka Jaro Homola – Alex Štefucai na tréning bratislavských rýchlostných skúšok, ktorých síce nebolo veľa (3), zato poskytovali kompletnú rozmanitosť povrchov a charakterov. Od zamotaného mestského okruhu s nie práve najpríjemnejšími prechodmi cez chodníky, cez extrémne rýchly prejazd horským priesmykom Pezinská Baba až po typickú úzku rýchlostnú skúšku Borinka, ktorá okrem rýchlych úsekov a ostrých zákrut hrozila aj šmykľavým povrchom. Program súťaže nebol teda náročný na tréning – veď ešte aj skúška v Bornike bola skrátená na čosi vyše 8 kilometrov, no v praxi sa ukázalo, že tieto trate boli oveľa technicky náročnejšie a nebezpečnejšie, ako sa spočiatku zdalo.

Tibor Szabosi;img_5745.jpg

Dôkazom bolo aj množstvo áut bezradne odstavených pri trati. Ich posádky sa so súťažou príliš zavčasu rozlúčili, čím sa rapídne zužovalo pôvodne 60 členné štartové pole. Aj v našej triede A6 sme takto prišli o viacero kvalitných konkurentov, no stále ich zostávalo dosť na to, aby sme o záverečné umiestnenie na stupňoch víťazov bojovali doslova až do poslednej skúšky. Po opatrnejšom začiatku (to je pri takej dlhej prestávke pochopiteľné) sme sa však už oveľa rýchlejšie dostávali do tempa, a v štartovom poli sme si našli dvoch priamych konkurentov, s ktorými sme si neustále menili miesta. Rýchla francúzska dvojica Viana - Galmiche na Citroëne C2 R2 bola našou veľkou motiváciou, aj keď Francúzi nemôžu byť klasifikovaní v slovenskom šampionáte.

Tibor Szabosi;_mg_3938.jpg

Po predposlednej skúške už strácali na nás dve desatiny sekundy (!!), a v snahe predbehnúť nás v závere súťaže spravili chybu a razom stratili pol minúty. Dvojica Vlček - Ernst z Českej republiky spočiatku veľké nebezpečenstvo nepredstavoval, no ako sa nová posádka zoznamovala, ich časy boli stále nepríjemnejšie. V cieli sme mali k dobru už len 6 sekúnd, čo pri celkovom čase takmer jedna hodina je naozaj tesný výsledok. Nakoniec to teda bolo o jednu vzácnu priečku lepšie ako na májovej súťaži v Prešove, kde sme zostali stáť tesne pod stupňami víťazov. Vďaka bezchybnej jazde, výborne pripravenému autu a nesporne aj pri troche šťastia sme si opäť mohli vychutnať radostný okamih pri preberaní pohárov. Aj vďaka našim vytrvalým priaznivcom.

Ďakujeme!

Výsledky Rally Bratislava:

3. miesto v triede A6
11. miesto v absolútnom poradí


Onboard z IMPA Rally Bratislava








Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri