Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Domáca premiéra Galloviča vo farbách LAMA RACING

Thursday, 17. 10. 2019 - 18:09, Ľuboš Kašický   

Domáca premiéra Galloviča vo farbách LAMA RACING

V sobotu štartuje 45.ročník košickej rely, ktorá je posledným podnikom majstrovskej sezóny automobilových súťaží na Slovensku. Dubnický tím LAMA RACING sa rozhodol dať šancu mladej posádke Mário Gallovič a Daniel Tutko.

 

Za tím LAMA RACING mal pôvodne celú sezónu Majstrovstiev Slovenska v rely absolvovať Braňo Mičko. Ten však po havárii na treťom podniku roka v Hustopečiach musel svoje plány korigovať a farby dubnického tímu sme registrovali len na kopcoch, kde jazdili Marek Húska a Fero Ančík. Na poslednej majstrovskej súťaži v aktuálnej sezóne 2019 v Košiciach sa však farby LAMA RACING tímu predsalen objavia. Štartovať v nich bude mladá posádka Mário Gallovič a Daniel Tutko. Iba 21-roční Košičania nastupujú premiérovo s Peugeotom 106 Xsi v Triede 6.

gall2.jpg

„Oslovili sme niekoľko tímov, no jediný, ktorý nám dal príležitosť bol LAMA RACING tím Braňa Mička,“ vysvetľuje spojenie Mário Gallovič. „Nesmierne si to vážime a sme preto Braňovi veľmi vďační. Budeme sa snažiť nesklamať.“ Mário je rodený Košičan a žije v Bidovciach, kde bude aj jeden sobotňajší servis prvej etapy. „Trate ako Herľany a Bogota dobre poznám. Často tam trávime voľný čas a milujeme to tam. Snáď by to mohla byť malá výhoda,“ pokračuje Gallovič v úvahe o tratiach tohtoročnej košickej súťaže. „Úseky druhej etapy zasa pozná lepšie môj spolujazdec a to tiež nebude na škodu. Sú to všetko krásne a náročné trate a myslím si, že posádky si ich veľmi užijú.“

gall1.jpg

Pre mladého študenta z Košíc je to po dvoch štartoch za volantom v Slovenskom Rally Pohári skutočná premiéra v MSR. „Mám z toho patričný rešpekt a nedávam si žiadne veľké ciele. Určite to bude veľká skúsenosť porovnať sa so špičkovými posádkami slovenského „majstráku“ v našej triede. Základná úloha je dôjsť do cieľa a získať cenné skúsenosti. Ak sa podarí výsledok, tak to bude len pekný bonus,“ hovorí skromne začínajúci pretekár, ktorý už na košickej súťaži štartoval v SRP pred dvoma rokmi a do cieľa nedošiel.

lamapartneri-v2019-4.jpg

„Rozhodli sme sa podporiť mladú posádku. Veď aj z vlastnej skúsenosti viem, aké je to v začiatkoch ťažké. Držíme im preto palce,“ nečaká veľké výsledky ani Braňo Mičko, ktorý uvažuje, že príde chlapcov do Košíc podporiť osobne. Súťaž začína v sobotu o 13-tej hodine slávnostným štartom na námestí v Košiciach. Po tom nasleduje päť rýchlostných skúšok prvej etapy. V nedeľu 20.októbra súťaž končí druhou etapou a šesticou eresiek. Cieľová rampa je naplánovaná na 14:40 hod. v centre Košíc. Servis celej súťaže je umiestnený netradične na Jahodnej.

Ľuboš Kašický



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri