Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Do Košíc ideme s úsmevom

Wednesday, 16. 10. 2019 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Do Košíc ideme s úsmevom

Posádky popradského tímu STING Motorsport absolvujú počas nadchádzajúceho víkendu záverečný podnik seriálu Majstrovstiev Slovenska rely, ktorým je 45.ročník Rallye Košice.

 

Do finále svojej prvej kompletnej sezóny v sobotu vyštartuje Rišo Čech s otcom Robom Čechom na Forde Fiesta R5 (Trieda 2). „Po povzbudivých pekných umiestneniach v predošlých súťažiach sa aj teraz pokúsime zajazdiť rozumne. Neprehnať to s motiváciou a súťaž odjazdiť s kľudom a úsmevom na tvári,“ vraví Rišo pred odchodom do Košíc. „Stále sa ešte máme čo učiť a štart na takejto súťaži bude pre nás ďalším pokorným krôčikom vpred. Už len to, ak sa nám podarí dôjsť šťastne do cieľa, bude pre nás krásny úspech, že sme absolvovali kompletnú majstrovskú sezónu.“

Tibor Szabosi;c30i6983-16.jpg

Organizátori súťaže pripravili pre súťažné posádky jedenásť rýchlostných skúšok, ktoré rozdelili do dvoch samostatne bodovaných dní. „Trate sú pre nás prakticky nové, pretože poznáme iba Herľany a Bogota sa ide v protismere. Sú to pekné a náročné úseky a chceme si ich vychutnať,“ dodáva Robo Čech, ktorý sa spolu s Rišom chcú naplno venovať trati už celý piatok, kedy budú pripravovať rozpis. „Do Košíc odchádzame vo štvrtok popoludní, aby sme stihli administratívno-technické preberanie a od piatku sa už sústredili iba na trať,“ dodáva Rišo.

Tibor Szabosi;c30i9234-21.jpg

Príjemnou správou je, že k Čechovcom sa konečne znova pridá aj Tibor Kovács, ktorý na domácej popradskej súťaži prišiel o motor na svojom Mitsubishi Lancer Evo VI (Trieda 3). „Trochu sme sa vytrápili so súčiastkami. Keď už sme to mali pripravené, tak vyskočili nové problémy a znova sme auto museli rozobrať a na poslednú chvíľu poskladať. Natrápili sme sa, no teraz veríme, že auto už bude konečne pripravené a v pretekoch nás podrží,“ vysvetľuje Tibor Kovács, ktorý do košickej súťaže vyštartuje premiérovo s novým spolujazdcom, Vilom Pitoňákom. „Vilo zaskakuje za môjho spolujazdca, ktorý nemôže teraz štartovať z osobných dôvodov.“

Tibor Szabosi;c30i4515-14.jpg

Tibor už v Košiciach jazdil a trate pozná. „Nejdeme robiť nejaké výsledky. Vynechali sme niekoľko súťaží a tak nám nejde o body. Chceme vyskúšať auto, dobre si zajazdiť a trochu pobaviť aj divákov,“ netají vysmiaty Tibor Kovács, ktorý sa už po dlhej pauze nevie dočkať štartu pretekov. Okrem navrátivšieho sa Kovácsa sa vo farbách tímu STING Motorsport ešte predstavia Jaro Suľžin s Milanom Hudikom na Peugeote 208 R2 a Roland Pecuch s Viktóriou Dudášovou na Lade VAZ 2107. Obidve posádky štartujú v Triede 6.

Tibor Szabosi;c30i9936-19.jpg

V Košiciach to tentoraz bude trochu náročnejšie, pretože štartová rampa je umiestnená v centre mesta, no servis na Jahodnej a pomocný servis v prvej etape je v Bidovciach na letisku. Súťaž je dvojetapová a každý súťažný deň sa boduje extra. Posledný deň sezóny je navyše bodovaný 1,5 násobkom bodov. Cieľová rampa v Košiciach je naplánovaná na nedeľu 20.októbra o 14.40 hod.

sting-partneri3.jpg

Ľuboš Kašický



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri