Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec 2009 - napriek dažďu vydarené preteky

Wednesday, 24. 06. 2009 - 10:57, T. Szabosi   

Dobšinský kopec 2009 - napriek dažďu vydarené pretekySeriál M SR v PAV doplnený o český majstrák, FIA CUP E1 a FIA Challenge cup pokračoval minulý víkend v Dobšinej.

Celkom slušná účasť 70 jazdcov, bola predpokladom vydareného podujatia, čo sa napokon aj potvrdilo. A z tej 70 - ky som vybral niekoľko mien, ktoré je hodno spomenúť.

Tibor Szabosi;img_9978.jpg

Tomáš Ondrej - ak by náhodou tohto chlapca prešla chuť jazdiť rally alebo kopce, stal by sa ihneď ašpirantom na titul "drifter roka". Jeho prejazdy zákrutami kontrolovaným šmykom na výkonnej štvorkolke a to v ideálnej stope sú proste paráda. Kopcoví špecialisti môžu namietať, že je to na úkor času, ale vidieť túto jazdu je fantastický zážitok (niečo podobné predvádzal pred pár rokmi Poliak Dytko na Jankovom vršku).

Tibor Szabosi;img_0243.jpg

Jozef Béreš jr. - je obdivuhodné, čo dokáže tento multitalent. Dodi miluje svoju Žigu, s ktorou sa vie pohrať ako s angličákom, no za pár dní už víťazí s Peugeotom 207 S 2000, autom o 3 generácie mladším.

Tibor Szabosi;_mg_9270.jpg

Béreš család - väčšina jazdcov využije obedňajšiu pauzu na relax, no Bérešovci majú tento čas vyhradený na výmenu motora alebo prevodovky. Rozborka - zborka cca 30 minút a ide sa ďalej. No a to som zabudol v komentári z Jahodnej spomenúť špeciálny diagnostický postup pri ladení webrov, ktorý ovláda Béreš senior. Jeden koniec plastovej hadice v karburátore, druhý koniec v uchu. Kto neverí, nech sa spýta jazdca s číslom 201.

Tibor Szabosi;img_1885.jpg

Peter Maliniak - nové turbo v jeho Siere zatiahlo naplno, čo znamenalo v sobotňajších pretekoch prvé víťazstvo v sk. E1.

Tibor Szabosi;img_2281.jpg

Tomáš Fusko -
mnohým jeho súperom nejdú do hlavy jeho časy a tak sa schyľovalo k premeraniu objemu 1400 ccm jeho Felície. Nakoniec z toho nič nebolo, treba si však uvedmomiť, že Fusko je vyjazdený, jeho auto je ľahké, napriek vysokému výkonu nie je "prekoňované" a bol na domácej trati, ktorú pozná perfektne.

Tibor Szabosi;img_0562.jpg

Kolenovci - ich vstup do seriálu M SR je veľkým prínosom. Dve špičkovo pripravené autá, dobré jazdecké výkony, no zároveň aj trochu smoly ich sprevádzali uplynulý víkend. Junior dal v sobotu ranu a tak prišiel domov s neplánovaným doplnkom - tzv. Schantzov golier mu spevňoval trochu narušené stavce chrbtice. Dúfajme, že do ďalších pretekov bude Miloš jr. aj Octávia 100% fit.

Tibor Szabosi;img_3246.jpg

Igor Drotár - sobotu strávil na prezentačnej akcii svojho sponzora LIQUI-MOLLY a tak v nedeľu bol nabudený získať plný počet bodov. Igor zajazdil perfektne a získal v M SR 1.miesto v kategorii I.

Tibor Szabosi;img_0197.jpg

Jaroslav Krajči - opäť dokázal že je kráľom slovenských kopcov. V sobotu vyhral stávku so svojim súperom, a tak si Miloš Beneš musel dať šluka z fajky, v ktorej bola jeho ...

Pozrite si všetky fotogalérie z pretekov, stoja za to.


O svoje postrehy sa podelil

Peter Mozola



Dobšinský kopec - part 1

Dobšinský kopec - part 2







Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri