Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dobšinčania Vlasto & Kubo – Majstri Central European Zone 2022

Sunday, 27. 11. 2022 - 09:05, Radovan Szabosi   

Dobšinčania Vlasto & Kubo – Majstri Central European Zone 2022

Petroltrans Rally Team a úspešná sezóna 2022. Do tohtoročnej sezóny sme nastúpili v plnom očakávaní ako sa nám podarí naplniť naše predsavzatia. Hneď po úvodných testoch sa krok spojenia s Douve Sportom ukázal ako správny a dával predpoklad na kvalitnú profesionálnu spoluprácu. Výber posádky Ing. Vlastimil Majerčák & Ing. Jakub Slovák s ich bohatými skúsenosťami jednoznačne potvrdil dobrú voľbu. Posádka sa rýchlo zohrala a sadla si aj po tej ľudskej stránke čo je veľmi dôležité. Výber šampionátu a techniky bol ťažkým orieškom nakoľko všetko je závislé na financiách. Nakoniec sa podarilo s našimi partnermi dohodnúť spoluprácu v šampionáte Central European Zone (CEZ) v kategórii CEZ2 a zostaviť pre nás zaujímavý kalendár s bonusom štartu na Majstrovstvách sveta v Chorvátsku, čo bolo obrovskou výzvou nie len pre posádku , ale aj pre celý tím. Vozidlo Ford Fiesta Rally3 s dielní Douve Sportu bolo ideálnym riešením na zvládnutie celej sezóny a vytýčených cieľov.

Bohuslav Štrauch;120-3-1.jpg

Rebenland Rallye 18.-19.marec, Rakúsko: Maličké technické problémy sa podarilo v servisných zónach vďaka mechanikom odstrániť a dosiahnuté časy napovedali tomu, že všetko funguje tak, ako má. Posádka prešla cieľovou rampou na 12. mieste absolútne. Získali prvé miesto vo svojej triede RC3 a samozrejme cenné body do seriálu (CEZ) za štvrté miesto CEZ2.

Daniel Fessl;fjo-3245.jpg

Salgó Rally 25.-26.marec, Maďarsko: Súťažné trate v susednom Maďarsku veľmi našej Fieste a ani posádke nesedia, no napriek tomu prechádza cieľom na 2. mieste v triede RC3 a v absolútnom poradí na 23. mieste. Najdôležitejším je umiestnenie v seriáli (CEZ)kde získava body za 2.miesto v CEZ2.

Endre Dudás;duen-salgorally2022-2448.jpg

Kowax Valašská Rally ValMez 8.-10.apríl, Česko: „Valaška“ bola veľmi náročnou súťažou, kde sa s nami počasie poriadne pohralo a každý kto prešiel cieľovou rampou bol svojím spôsobom víťazom. V rámci Slovenského majstráku dosiahla posádka celkové víťazstvo vo svojej triede 3. Absolútne 20. miesto a samozrejme ďalšie cenné body do seriálu (CEZ) kde sa posádka umiestnila na 5. Mieste CEZ2.

Tibor Szabosi;asr60495-3.jpg

WRC Croatia Rally 21.-24.apríl, Chorvátsko: Účasť nášho tímu na podujatí , ktoré je súčasťou seriálu Majstrovstiev sveta v rally dopadla pre našu posádku nad očakávanie. V triede RC3, bez nejakých vážnych problémov prechádza cieľom na 4. Mieste a 31. mieste absolútne, čím naplnila naše ambície. Z úspešnej účasti, ako jediného Slovenského tímu na tomto svetovom podujatí máme obrovskú radosť. Nenahraditeľné skúsenosti a preverenie fungovania celého tímu v takýchto náročných podmienkach sa ukázalo ako zvládnuté. Obrovským úspechom je len dôjsť do cieľa. O to viac nás teší aj výsledok.

Uroš Modlic;220421-cro-5699.jpg

Slovakia Rally Tatry 26.-29.máj, Slovensko: 3. miesto absolútne a 1. miesto v triede takto úspešne v cieli. V rámci MSR berie naša posádka za oba dni plný počet bodov v rámci svojej triedy 3. Samozrejme pre nás je cenná aj porcia bodov v seriáli (CEZ) v kategórii CEZ2 za 2.miesto.

Tibor Szabosi;asr68099-6.jpg

Agrotec Petronas Rally Hustopeče 17.-18.jún, Česko: Napriek obrovským problémom, ktoré sprevádzali toto podujatie si Vlasto s Kubom odnášajú z Hustopečí plný počet bodov za oba dni vo svojej triede 3 v rámci MSR a samozrejme aj nejaké tie bodíky do seriálu CEZ v kategórii CEZ2 za 6. miesto. Hlavne si ale odnáša celý tím nezabudnuteľný príbeh, ktorý mal v podstate šťastný koniec.

Tibor Szabosi;asr62125-1.jpg

Rally Železníki 19.-20.august, Slovinsko: Vlasto s Kubom úspešne prešli cieľovou rampou tejto Rally v nádhernom horskom prostredí a odnáša si ďalšie cenné body v seriáli CEZ za druhé miesto v kategórii CEZ2, ktorú zatiaľ vedú. Absolútne končí naša posádka na dvanástom mieste čo môžeme tak isto hodnotiť ako úspešné umiestnenie.

Uroš Modlic;220424-cro-3143.jpg

Kärcher Rally Kumrovec 8.-10.september, Chorvátsko: naša posádka získala plný počet bodov v hodnotení CEZ2 za prvé miesto čím si upevnili celkové vedenie v tejto kategórii. V absolútnom poradí končí naša posádka na perfektnom 9. mieste. Považujeme dosiahnutý výsledok za nad očakávanie splnené ciele.

Uroš Modlic;220910-kum-5599.jpg

Garrett Rally Košice 21.-23.október, Slovensko: Naša posádka odštartovala na tomto poslednom podujatí s ambíciou potvrdiť víťazstvo v seriáli (CEZ) v kategórii CEZ2 a zabojovať znovu aj o Slovenský majstrovský titul v triede 3. Posádka končí túto súťaž predčasne z dôvodu technickej poruchy na vozidle a tým prichádza o Slovenský titul . Žiaľ aj takáto je Rally.

Tibor Szabosi;asr68803-6.jpg

Vlasto Majerčák: „ Veľmi sa teším z toho, čo sa nám túto sezónu podarilo dosiahnuť. Pre mňa osobne to bola obrovská výzva. S vlastným tímom absolvovať sezónu v šiestich rôznych štátoch, okorenenú splneným snom v podobe štartu na majstrovstvách sveta WRC bol zážitok na celý život. Veľké poďakovanie spoločnosti PETROLTRANS, bez ktorej by sme si asi nenaplnili tento veľký sen. Technikou, ktorou sme disponovali bol Ford Fiesta Rally3. Toto vozidlo kategórie RC3 sme používali druhú sezónu a snažili sme sa ho využívať na maximum. V novodobej pyramíde FIA sú v tejto triede auta s najnižším výkonom s pohonom oboch náprav (4X4). Auto fungovalo bezproblémovo, až do testu pred júnovou Rally Hustopeče v Česku. Dva dni pred súťažou sa nám kompletne zničil motor. Priamo v dejisku súťaže ho mechanici vymontovali a odviezli na výmenu do M-Sport. Tam nám na túto jednu súťaž požičali náhradný motor a mechanikom sa ho tesne pred štartom podarilo vložiť a oživiť v našej Fieste. Aj takéto náročné skúšky sa nám podarilo s prehľadom zvládnuť túto sezónu, no našich mechanikov sme potrápili statočne. Patrí im veľké poďakovanie nie len za tento výkon, ale aj za celú sezónu. Malé sklamanie sme zažili až na poslednej súťaži v Košiciach. Po dvoch vážnych poruchách, riadiacej jednotky a serva, sme bohužiaľ nedošli do cieľa. Aj na základe týchto skúsenosti, sme sa rozhodli pre zmenu techniky v sezóne 2023. Už sa na ňu s Kubom veľmi tešíme ...

Tibor Szabosi;asr60720-5.jpg

Jakub Slovák: „ Určite to bola zatiaľ moja najlepšia sezóna. S Vlastom si rozumieme v aute aj pri pive. Fungovanie celého tímu bolo profesionálne po každej stránke aj keď nás sem tam niečo prekvapilo či vystrašilo, všetko sa zvládlo. Pre mňa to bolo veľa nových tratí v rôznych štátoch, technických, rýchlych, šmykľavých, do kopca, dole kopcom, skrátka mix všetkého. Niečo nám sedí, niečo menej no presne o tejto rôznorodosti je Rally. Veľmi sa teším, že sa nám podarilo získať titul v CEZ a pevne verím, že skúsenosti nazbierané v tejto sezóne zúročíme v tej ďalšej. Najviac sme ich nazbierali štartom na Majstrovstvách sveta v Chorvátsku. Tento prvý štart na MS ostane navždy v mojom vnútri ako nezabudnuteľný zážitok a splnený sen. Pevne verím, že 2023 budeme opäť stáť na štarte WRC Rally Croatia, ktorá nám tak učarovala. Ďakujem všetkým, ktorí stáli pri nás od partnerov, mechanikov až po fanúšikov. Teším sa na sezónu 2023, ktorá bude určite opäť niečím nová no nechcem predbiehať.“

Tibor Szabosi;asr69683-6.jpg

Sezóna 2022 nám ukázala a potvrdila, že ako tím dokážeme fungovať na profesionálnej úrovni. V posádke je potenciál napredovať a získaním Majstrovského titulu Zóny strednej Európy potvrdila svoje kvality, výkonnosť a schopnosť dochádzať preteky až do cieľa. Týmto výsledkom posádka získala aj štatút reprezentantov našej krajiny a to nás zaväzuje zodpovedne a úspešne pokračovať v reprezentácii Slovenského motoršportu.

Daniel Fessl;fda-2514.jpg

Gratulujeme! Obrovské poďakovanie za spoluprácu a podporu patrí našim hlavným partnerom spoločnosti Petroltrans, a.s., Dove Agro s.r.o. Ďakujeme partnerom Progress Trading, Apartmány Tatry, Tatracinky, Košická odťahovka 24, H2 Security, VP Racing fuels, Perfomax, Pirelli za všetku podporu a pomoc. Poďakovanie patrí celému tímu, posádke aj našim rodinám. Ďakujeme všetkým usporiadateľom, traťovákom, fanúšikom a úplne každému kto svojou troškou prispel k našej úspešnej sezóne 2022. Tešíme sa na spoluprácu v sezóne 2023!
 
Ján Slovák PTRT



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri