Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Do posledného metra

Wednesday, 17. 10. 2018 - 12:44, Public relations   

Do posledného metra

Šesť štartov, päť víťazstiev, jedno odstúpenie z dôvodu technických problémov. To je sumár výsledkov Jozefa „Ďodiho" Béreša a Lukáša Šintala v aktuálnej sezóne. Ak by sa na to pozeral človek „zvonku", bol by presvedčený, že pred posledným pretekom sezóny musí byť titul doma. Čísla však hovoria niečo iné.

Tibor Szabosi;c30i2082-19.jpg

44. Rally Košice je rozdelená do dvoch samostatne bodovaných dní. Takže v princípe sú to dve súťaže, aj keď s jedným názvom. A tak sa budú prideľovať aj body. Posádky sú pripravené absolvovať spolu takmer 400 kilometrov, z toho viac ako 136 je v „ostrom" tempe na rýchlostných skúškach. V sobotu ich bude šesť a v nedeľu sedem. V itinerároch nastali zmeny. Merané úseky, ako napríklad smerom na Herľany a Červenicu, sa do košickej rely nedostali. Boli nahradené staronovými a dobre známymi, Jahodnou a Ružínom. Úplnou novinkou je RS Zlatník, ktorá síce absolvovala pár testov v nižších súťažiach, v MSR má však premiéru.

Tibor Szabosi;c30i2503-10.jpg

Čo čaká SK DER Rally Team? Určite naháňačka s časom a boj s dvoma STI-čkami. Za volantom prvého bude Konečný s Lejkom, druhé bude v rukách bratov Lapdavských. Tu sa treba ešte na chvíľu vrátiť k číslam. Aj keď Ďodi a Luki nemusia vyhrať a stačí im bodovať do štvrtého miesta v triede, všetci poznajú túto dvojicu. Jednoducho sú to jazdci a jazdci chcú vyhrávať. A teraz trošku teórie. Zaradením Rally Košice do kalendára rely FIA CEZ Championship je ešte teoretická možnosť, že by sa dvojica z SK DERu mohla stať majstrami Európy. Áno, je pravdou, že je to teória. Ale aj tak. Tento „motivátor" v spojení s pretekárskou dušou Ďodiho je zárukou toho, že Košice zažijú plnohodnotnú súťaž do posledných metrov a žiadne „ideme na istotu".

Tibor Szabosi;asf-9722-3.jpg

Samozrejme, na takmer domácom podujatí nemôže chýbať ani druhý z dvojice Bérešovcov, teda „Apú". Jeho Mazdu 323 4WD bude navigovať Vojto Bačinský. Vlastne inak by sa to možno už ani nedalo. Táto zohraná trojica, Apú, Vojto a Mazda, bude bojovať v triede HK2. Je veľká škoda, že táto trieda je tak málo obsadená. Súperov tu hľadajú ťažko a tak, v podstate ako vždy, budú naháňať kadekoho. Z výsledkov sa dá tešiť aj bez pohára.

Tibor Szabosi;c30i4206-11.jpg

Vážení fandovia, podporovatelia a nadšenci rely. Aj toto je jedna z ciest, ktorou vás chceme pozvať na 44. ročník Relly Košice. Ukážte sa v servise, na tratiach. Lebo iba toto je cesta, ako ukázať ľuďom, že makať v rely sa na Slovensku oplatí. Je to cesta ako ukázať všetkým tímom, že ste s nimi. Že ste s nami. Ďakujeme.

Peter Baran
SK DER Rally Team.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri