Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Do Indianapolis sa vrátim, tvrdí Alonso

Sunday, 07. 01. 2018 - 12:12, Ľuboš Kašický   

Do Indianapolis sa vrátim, tvrdí Alonso

Španielsky F1 šampión sa na Floride pripravuje na 24-hodinovku v Daytone a to využívajú naši americkí kolegovia, aby populárneho pilota poriadne vyspovedali.


V závere januára sa na ovale v Daytone jazdí prvá 24-hodinovka v tomto roku a na štarte medzi hviezdy patrí aj Fernando Alonso. „Daytona je prvým krokom prípravy na môj tohtoročný štart v 24-hodinovke v Le Mans," vysvetľuje Španiel, ktorý netají svoj sen vyhrať trojkorunu (Triple crown) z víťazstiev v GP Monte Carla, 500-míľovky v Indianapolis a 24-hodinovky v Le Mans. Doteraz sa to podarilo iba jedinému pretekárovi, Grahamovi Hillovi.

imsa-01b.jpg

„Prioritou pre mňa naďalej ostáva F1, kde chcem získať svoj tretí titul," netají pilot tímu McLaren Renault. „S novou pohonnou jednotkou budeme znova schopní bojovať o čelné priečky. Ak to nebude kolidovať s kalendárom F1, tak určite chcem štartovať na klasických podujatiach. Ak by sa mi v tomto roku podarilo uspieť v Le Mans, tak určite sa v nasledujúcom roku znova vrátim do Indianapolis," dodávala rodák z Ovieda.

imsa-01c.jpg

Samozrejme, že Američania žijú svoj iný svet aj v motoristickom športe, kde pre nich F1 neznamená toľko, čo pre zvyšný celý svet. Ich najpopulárnejším autošportom je skôr NASCAR. Bláznivé naháňanie sa plecháčov, ktoré sa na zaplnených štadiónoch rútia šialenou rýchlosťou furt dokola a medzitým do seba aspoň miliónkrát vrazia. Diváci šalejú a niekedy zabúdajú dopiť svoju colu, či rozhryzený hamburger. Uvidíme Alonsa aj v tejto sérií? „Nie, tieto preteky si vyžadujú úplne iný štýl. Musel by som stráviť mnoho týždňov testovaním, aby som si na to zvykol. Po Daytone ostanem ešte v Amerike, ale Nascar si pozriem iba v telke," sklamal svojim vyhlásením Američanov Fernando Alonso.

imsa-01d.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri