Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava v Burirame spomína na vlaňajší triumf

Thursday, 11. 01. 2018 - 18:56, Public relations   

ARC Bratislava v Burirame spomína na vlaňajší triumf

Už tento víkend sa slovenský tím ARC Bratislava s pretekárom Mirom Konôpkom predstaví v thajskom Burirame v 3. kole Asian Le Mans Series. V triede LMP2 bojuje o 3. miesto v celkovom hodnotení, ktoré mu patrí aj po dvoch kolách v čínskom Ču-chaji (konečné 3. miesto) a japonskom Fudži (4. miesto).

cxy.jpg

Štvordielny seriál, ktorého víťaz má istú vstupenku na slávnu 24-hodinovku Le Mans, vstupuje do svojej druhej polovice na okruhu Čang neďaleko mesta Buriram v Thajsku. Vlani sa toto miesto zlatými písmenami zapísalo do histórie slovenského motoršportu. ARC Bratislava, vtedy štartujúc v kategórii LMP3, obsadilo 1. a 2. miesto v tejto triede. Na takejto úrovni sa takýto prenikavý výsledok žiadnemu tímu zo Slovenska ešte nepodaril. A tento víkend ani nepodarí, z jediného dôvodu: ARC Bratislava v tejto sezóne Ázijskej Le Mans Série nasadzuje len jedno vozidlo, Ligier JS P217 Nissan s posádkou Miro Konôpka, Konstantins Calko (LAT) a Rik Breukers (NED).

hnngc.jpg

„Veľmi radi spomíname na to, čo sa nám tu podarilo vlani," rozhovoril sa v Burirame Miro Konôpka. „Ten víkend nás naplnil veľkou hrdosťou, ukázali sme celému svetu, aj mnohým u nás doma, že to vieme robiť a dokážeme aj v našich podmienkach zložiť víťazný tím a kvalitne pripraviť naše vozidlá. Celé to napokon vyvrcholilo účasťou na 24h Le Mans, čo je samo o sebe veľký moment v histórii Slovenska a motoristického športu u nás. O štart v Le Mans bojujeme aj tento rok, no vidím to reálne: na miliardárske tímy z Číny nemáme, musíme len čakať na ich zakopnutie. Mňa teší, že portugalský tím Algarve Pro Racing je stále v poradí za nami, vyhrávame tak túto malú európsku bitku. A budeme ich chcieť udržať za nami aj tu v Thajsku."

V piatok sa na 4554-metrovom okruhu Čang idú tréningy a podvečer aj kvalifikácia. 6-hodinové preteky sa začínajú o 12:00 miestneho času, teda o 6:00 SEČ. Preteky môžete sledovať v priamom prenose na youtube a facebook kanáli Asian Le Mans Series.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri