Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Dakarské čriepky V – Really fast assistance

Monday, 28. 12. 2009 - 18:03, Michal Kostka   

Dakarské čriepky V – Really fast assistance

Nemecký tím KS Tools sa na Dakare 2010 predstaví s vozidlom, ktoré si väčšina jeho márnotratných majiteľov nevie predstaviť ani len mimo mesta, nieto ešte uprostred púšte. A pritom Porsche Cayenne svoje terénne schopnosti už viackrát dostatočne preukázalo počas náročnej Transsyberia Rally. Model Cayenne S Transsyberia vznikol na počesť prvého víťazstva v tejto súťaži a tímu KS Tools poslúžil ako základ pre ich nové asistenčné vozidlo. To vzniklo v súlade s technickými predpismi FIA pre triedu T2 (sériové vozidlá) a obsahuje nevyhnutnú súťažnú a bezpečnostnú výbavu. Ochranný rám, súťažné sedačky so šesťbodovými pásmi či prídavná nádrž, všetko je na svojom mieste presne ako litera predpisu káže.

ks-dakar-2010-p-01-1.jpg

Okrem Porsche si bude služby takzvanej „ťažkej" asistencie plniť aj trojnápravový Mercedes-Benz Actros 3346 AK s niekoľkými tonami materiálu a jedno Mitsubishi Pajero. Do samotnej súťaže nasadí nemecký tím tri ostré vozidlá. Do Mitsubishi Pajero V60 DiD usadne Stephan Schott so spolujazdcom Holmom Schmidtom. Spolu absolvovali už viacero súťaží a napríklad na UAE Desert Challenge sa tri razy umiestnili v prvej dvadsiatke. Stephan Schott absolvoval svoj prvý Dakar až v Južnej Amerike, pre Holma Schmidta to bol štvrtý pokus a po troch neúspechoch sa konečne dostal až do cieľa.

ks-dakar-2010-03-1.jpg

Druhé tímové Pajero V60 4.0 bude mať na starosti poľská posádka Robert Szustkowski a Jaroslaw Kazberuk. Druhý menovaný sa na Dakare predstavil tri razy, s troma rôznymi pilotmi a s troma dojazdmi do cieľa. Jeho skúsenosti tak prídu debutujúcemu Robertovi Szustkowskému mimoriadne vhod. V roku 2008 spolu úspešne absolvovali Transsyberia Rally.

ks-3f4o0471-01-1.jpg

Čisto poľskú posádku bude mať aj MAN TGA triedy T4 v pozícii rýchlej asistencie pre Pajerá. Grzegorz Baran v úlohe pilota, aj z českých tratí známy Rafal Marton ako navigátor a napokon Pawel Zborowski, mechanik z Ralliartu. Medzinárodný charakter tímu potvrdzujú francúzski mechanici a španielsky manager.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri