Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Čiernobiela tma

Friday, 11. 12. 2009 - 17:18, Radovan Szabosi   

Čiernobiela tma

III. ročník Serbian Trophy Topola bol definitívnou bodkou offroadovej sezóny 2009. Slováci sa opäť nestratili. Odniesli si prvé a štvrté miesto najťažšej kategórie „hard".

 Superwinch Trophy Team prirodzene nemohol nevyužiť poslednú možnosť zasúťažiť si a naposledy si zmerať sily s konkurenciou, pred ďalšou nezanedbateľnou prestavbou svojho súťažného špeciálu JimUaz. Koncepcia základu, v ľahkom a mimoriadne spoľahlivom Suzuki Jimny, ktorý dostal úplne nové zavesenie dvojice tuhých náprav ruskej, nezničiteľnej klasiky UAZ, sa ukázala ako mimoriadne vydarená. Len z minimálnymi dodatočnými úpravami dokázal tento prototyp z dielne firmy ProTech4x4 absolvovať dve kompletné sezóny najnáročnejších offroadových podujatí Európy.

img-6942-custom.jpg

Za najväčšie úspechy považujú členovia prvého slovenského offroad trophy teamu vlaňajšie piate miesto na Transilvania Adventure Trophy 2008, či štvrtú priečku záverečného podujatia tejto sezóny, ktorú vybojovala posádka Štefan Malák - Gabriel Seman v okolí mesta Topola, práve ostatný decembrový víkend vo vnútrozemí Srbska. Podmienky boli mimoriadne ťažké. Predovšetkým z hľadiska nepriazne počasia. Nekonečné množstvo blata samozrejme nemôže byť prekážkou, počas troch dní sme však v podstate nevideli slnko a keď práve nebola dokonalá tma noci, bola tma biela. Viditeľnosť minimálna.

img-6947-custom.jpg

O priečky najvyššie pripravilo Superwinch Trophy Team odtrhnuté riadenie. A to dokonca dva krát za dve hodiny. Servis priamo v rýchlostnej sekcii, po strete s veľkým kameňom sa podaril do celkového časového limitu, no Slováci sa tu pripravili o takmer istý čas na samom vrchole výsledkov.

img-9732-custom-1.jpg

Prehliadnuť balvan meter pod kalnou hladinou živej riečky nie je problém. Problémom je pokračovať. Tu však stála šťastena a miestni zámočníci pri nás a to iba niekoľko sto metrov od nedobrovoľne zaparkovaného JimUaza.


Celkové štvrté miesto tak napokon padlo Superwinch Trophy Teamu veľmi dobre. V konkurencii 46 posádok prevažne premotivovaných Srbov a ďalších šiestich slovenských áut síce výsledok mohol byť ešte lepší, no i horší. Celkové prvenstvo ďalšej našej posádky náladu v slovenskom tábore ešte vylepšilo.

Ďalšie informácie od Superwinch Off Road Trophy Teame nájdete na stránke www.protech4x4.sk.

Štefan Malák
Superwinch Trophy Team

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri