Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Dakar 2020 – Tragická havária Goncalvesa

Sunday, 12. 01. 2020 - 14:00, Ľuboš Kašický   

Dakar 2020 – Tragická havária Goncalvesa

Dakarské súťaž má po piatich rokoch znova tragickú obeť. 25 obeťou histórie tejto rely sa stal portugalský motocyklový pretekár Paulo Goncalves

 

40-ročný portugalský veterán už roky patril medzi širšiu špičku, ktorá prehovárala do celkového poradia. Ročník 2020 bol pre neho trinástym štartom, pričom doteraz vyhral tri etapy na dakarskej rely a v roku 2015 skončil druhý v absolútnom poradí motorkárov po súboji s Marcom Comom.

dakd6145-gon.jpg

V dnešnej siedmej etape, ktorá otvára druhú polovicu súťaže po sobotňajšom dni odpočinku, jazdil Portugalčan priebežne na ôsmom mieste, keď na 276 kilometri havaroval. Nehoda bola nahlásená o 10.08 hod. a o osem minút neskôr už priletel vrtuľník, ktorý našiel nešťastného pretekára v bezvedomí a so zástavou srdca (Goncalvesovi sa snažili pomôcť Toby Price a Šefan Svitko). Napriek resuscitácii a rýchlemu prevozu do nemocnice v Layla sa však Paula už nepodarilo priviesť k životu a lekári potvrdili len smutnú správu. R. I. P.

dak-7f0b0-gon.jpg

dak-b30b0-gon.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri