Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Corentin Starck vyjazdil pre Jantar Team v Ilirskej Bistrici piate miesto

Sunday, 03. 09. 2023 - 21:00, Miroslav Majláth   

Corentin Starck vyjazdil pre Jantar Team v Ilirskej Bistrici piate miesto

Predposledné kolo seriálu FIA European Hill Climb Championship 2023 sa konalo v slovinskej Ilirskej Bistrici aj za účasti slovensko-českého Jantar Teamu a belgického jazdca Corentina Starcka.

 

Jantar Team

Päťtisíc desať metrov dlhá trať so štrnástimi zákrutami a dvomi retardérmi a prevýšením päť celých sedem percenta privítala  v priebehu predposledného kola tohtoročného seriálu FIA European Hill Climb Championship najrýchlejších kopcových jazdcov z celej Európy. Medzi nich patrí aj belgický jazdec Corentin Starck s vozidlom Nova Proto NP01 V8 Mugen Tomei.

Jantar Team

Spomedzi trojice sobotňajších tréningových jázd odjazdila európska špička nakoniec iba dve, pričom Corentinovi v konečnom poradí tretia priečka so stratou iba 1,34 sekundy na vedúceho jazdca. Na tréningové jazdy sa však v žiadnom majstrovstve nehrá a takto to funguje aj na európskych kopcoch. Všetkých preto zaujímalo, ako sa bude Corentinovi dariť v nedeľu, v dvojici súťažných jázd. V prvej z nich dojazdil reprezentant slovensko-českého Jantar Teamu na štvrtom mieste. V druhej súťažnej jazde však Corentin urobil drobnú chybu, keď bol v jednom z dvojice retardérov rýchlejší ako mal a prebrzdil ho. Táto drobná chybička ho samozrejme stála stratu času a v konečnom poradí 29.GHD Petrol Ilirska Bistrica 2023 mu nakoniec patrilo piate miesto absolútneho poradia, rovnaké miesto obsadil aj v kategórii 2 a v celkovom poradí skupiny CN/E2-SC bral body za štvrté miesto.

Jantar Team

„Neboli to jednoduché preteky. Trať v Ilirskej Bistrici je síce krásna, ale je aj poriadne rýchla a zároveň technická. Ale preteky sú aj o chybách. Ísť na hrane , byť rýchly a neurobiť ani drobnú chybu je nesmierne náročné. Verím, že Corentin robil čo mohol a treba ho určite pochváliť za výkon počas celej sezóny. Treba si totiž v prvom rade uvedomiť, že tohtoročný európsky šampionát je Corentinov debutový a oproti nemu stálo množstvo podstatne skúsenejších jazdcov. Aktuálne Corentinovi patrí v absolútnom poradí v šampionáte šieste miesto v kategórii 2, ale aj tretie v skupine CN/E2-SC, no seriál čakajú ešte jedny preteky. Jantar Team aj s Corentinom Starckom sa totiž pretekmi v Ilirskej Bistrici rozlúčili s tohtoročným šampionátom FIA EHC. Deje sa tak z dôvodu Corentinovho pracovného vyťaženia, takže preteky v chorvátskom Buzete vynechávame. Ja za Jantar Team som s výkonmi Corentina Starcka veľmi spokojný a verím, že spokojní budú aj partneri Jantar Teamu. Samozrejme za ich podporu im aj touto cestou veľmi pekne ďakujeme. O tom, aké budú naše ďalšie spoločné kroky s Corentinom Starckom, o tom vás budeme informovať neskôr,“ zhodnotil Ján Miloň, šéf slovensko-českého Jantar Teamu.

Jantar Team

S Jantar Teamom sa na dlho nelúčime, keďže už budúci víkend odštartujú posledné dve kolá seriálu Dynamax MMSR a MSR pretekov automobilov do vrchu, v ktorých slovensko-český tím reprezentuje Jaro Dubóczi s vozidlom Seat Leon Supercopa TDi. Samozrejme o tom, ako sa Jarovi darilo v rámci PROFIN CAR Ostrá lúka 2023 vás budeme opäť informovať.

Jantar Team

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri