Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Čo sa deje v Barcelone?

Wednesday, 27. 02. 2019 - 17:19, Ľuboš Kašický   

Čo sa deje v Barcelone?

Fernando Alonso už je v garáži McLarenu a Sebastian Vettel dnes natĺkol nos novému monopostu Ferrari SF90. A čo robí Mercedes?

 

Od utorka do piatku má formula jeden posledné štyri dni na testovanie nových vozidiel pre nadchádzajúcu sezónu. Počas druhého týždňa sa očakáva, že tímy postupne začnú atakovať svoje limity. Veď sezóna, ktorá začína o dva týždne Melbourne, je už za dverami.

alfa001.jpg

To, že sa začína „hrana“ dosvedčuje aj niekoľko červených fáz počas dnešného druhého dňa druhých predsezónnych testov. Carlos Sainz (McLaren) a Max Verstappen (RedBull) zostali na trati kvôli zlyhaniam auta, no nemecký pilot Ferrari, Sebastian Vettel, havaroval v tretej zákrute a pomlátil auto tak, že sa na trať už nedostal ani on, ani Leclerc. Napriek tomu predtým stihol odkrúžiť štyridsať kôl a dlho svietil s druhým najrýchlejším časom dňa.

fe001.jpg

Už včera sa v garáži McLarenu objavil aj Fernando Alonso a tím potvrdil, že sa Španiel bude podieľať na vývoji nového auta. Či to bude ešte na týchto testoch, to mclarenisti neuviedli. Berme to teda tak, že platí posledné stanovisko, ktoré vyvrátilo testy Alonsa v Barcelone. Každopádne sa však Sainz po návrate na trať ukázal v dobrom svetle a figuruje na špičke dnešnej tabuľky. Že by vo Wokingu konečne našli rysovacie ceruzky, ktoré tam pred rokmi zabudol Adrian Newey?

mcl0002.jpg

Medzi usilovných dnes patril aj Robert Kubica, ktorý odkrúžil cez 120 kôl. Jeho časy však nikoho netešia. Z garáže sme dokonca začuli hlas mladej anglickej nádeje, Russella, že čaká od Poliaka viacej spolupráce a menej individualizmu. Poliak má asi pocit, že musí všetkým dokázať svoju veľkosť a prvou obeťou jeho dokazovania bude asi tímový kolega. Za danej situácie vo Williamse to však nebude asi najlepší nápad.

me002.jpg

V takom Mercedese sa nikam neženú a nenaháňajú časy. Hamilton popoludní a Bottas dopoludnia dnes simulovali dĺžku pretekov a zdá sa, že sú so sebou spokojní. Alebo aspoň o tom veľa nekecajú. Uvidíme teda, ako sa ešte situácia vyčistí do piatkového večera. Možno sa nám podarí niečo vyčítať z časov – nečasov na trati.

alfa002.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri