Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Citroen spokojný z bodovým ziskom vo Fínsku

Sunday, 01. 08. 2010 - 22:58, Katarína Ďurecová   

Citroen spokojný z bodovým ziskom vo Fínsku

Jazdci tvoárneho Citroenu síce vo Fínsku nestačili na Jariho-Mattiho Latvalu, ale v Citroene aj tak môžu byť spokojní. Keďže Mikko Hirvonen rally nedokončil a obaja Sébastienovia skončili na stupňoch víťazov, tak v konečnom dôsledku Citroen zvýšil svoj náskok v hodnotení tímov.

„Aj keď je ťažké radovať sa z druhého miesta, tak musím povedať, že tento výsledok je lepší, ako som očakával. Na našej druhej fínskej rally sme boli schopní zvyšovať rýchlosť bez toho, aby sme to prehnali. Možno som bol v piatok príliš opatrný. Bola to moja prvá rally v továrnom tíme a tak som na seba cítil väčší tlak, ale začal som si veriť a som veľmi spokojný s druhým dňom - bol takmer perfektný. Bolo nemožné poraziť Jariho-Mattiho Latvalu - zaslúžil si vyhrať", hovorí Sébastien Ogier o svojej prvej rally v továrnom tíme.

Vladislav Maschl;img-9412-1.jpg

Sébastien Loeb už Fínsku rally v roku 2008 vyhral a tak sa radšej sústredil na zisk bodov. So svojím výsledným tretím miestom bol taktiež spokojný: „Výborný výkon Jariho-Mattiho a Sébastiena, ktorých rally bola výborná. Mojou prioritou bol zisk bodov do šampionátu jazdcov, ale ako som povedal, ak by sa naskytla možnosť bojovať o víťazstvo, šiel by som do toho. V prvý deň som stratil čas na druhej, tretej a štvrtej rýchlostnej skúške, pretože som poškodil predný nárazník a potom som bol až príliš vzdialený od prvého miesta. Viem, že vo Fínsku je ťažké získať nejaké sekundy, musel som to zvážiť a urobiť to najsprávnejšie rozhodnutie. Pre šport je dobré, že náš tím nepoužil tímovú réžiu na konci rally. 15 bodov, ktoré som dnes získal sú cennou pomocou v boji o titul. Cieľ, ktorý som si dal ohľadne tejto rally som splnil", doplnil Loeb, ktorý bol na šotoline porazený Ogierom už druhýkrát v rade.

Loeb sa taktiež nechal počuť, že Fínsko proste nie je jeho rally. Toto prehlásenie vysvetlil tým, že" „Je síce zábavné jazdiť tu, ale vyhral som iba raz. Vo Fínsku musíte jazdiť na svojom limite a Fíni sú tu veľmi silní. Víťazstvo na svojej domácej pôde si nechcú nechať vziať."

Marián Bazala;ms-bulharsko-887.jpg

„Keďže naši jazdci obsadili druhí a tretie miesto, zvýšili sme naše vedenie v hodnotení tímov o osem bodov. Citroen miluje rally a šport a tak sme sa rozhodli nepožiadať našich jazdcov o to, aby si vymenili miesta. Bravo obom Sebom, keďže obaja boli schopní jazdiť veľmi rýchlo bez toho, aby urobili nejaké chyby", uzatvára Fínsku rally z pohľadu Citroenu Olivier Quesnel.

Vladislav Maschl;img-9613.jpg

Sébastien Loeb má pred svojim najbližším prenasledovateľom v boji o titul náskok 48 bodov. Tým je ale jeho tímový kolega Sébastien Ogier, ktorý ho v boji o titul logicky ohroziť nemôže. Na treťom mieste je Jari-Matti Latvala, ktorý na Loeba stráca až 61 bodov. Jednotka Fordu Mikko Hirvonen stráca na Loeba dokonca 80 bodov a vzhľadom na to, že nás čakajú ešte 3 asfaltové súťaže, na ktorý je Loeb a Citroen extra silný, tak všetko vyzerá tak, že Loeb kráča pevným krokom za ziskom svojho siedmeho titulu v rade.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri