Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Baba s Homolom, Homola s Babou

Wednesday, 21. 07. 2010 - 08:37, T. Szabosi   

Baba s Homolom, Homola s Babou

Baba s Homolom, Homola s Babou

Takto, ale obrátene, začínala tlačová správa z júla 2007, kde sme písali o tom, že sme prešli definitívne na rally. Dnes po 3 rokoch sa môžeme pochváliť tým, že sme späť na kopcoch a opäť s krásnymi výsledkami na našej obľúbenej (skoro domácej) trati Pezinskej Babe.

 Tibor Szabosi;co8c2638-2.jpg

Tohtoročného preteku ME v pretekoch automobilov do vrchu sa zúčastnilo neuveriteľných 177 pretekárov z celej Európy, ktorí sa aj prekvapujúco vtesnali na parkovisko- do depa. Pezinská Baba nás privítala krásnym, ale strašne teplým počasím, ktoré nerobilo dobre ani pretekárom, ich tímom, ale ani technike.

Už sobotňajšie dve tréningové jazdy prešpikované množstvom porúch vozidiel a havárií, naznačovali, že to bude dlhý pretek. Nášmu Teamu HOMOLA Motorsport sa však darilo a udržiavali sme si prvú pozíciu v triede E1 do 1600cm³.

 Tibor Szabosi;t2c0625.jpg

Avšak tréningy sú iba na doladenie techniky a jazdnej stopy, rozhodujú až nedeľné preteky.

V počasí nastal v noci zo soboty na nedeľu zásadný obrat. Výrazne sa ochladilo a stále hrozil dážď. Prvú „ostrú" jazdu sme absolvovali ešte na suchých pneumatikách a už v tejto jazde sme si vytvorili 2,5 sekundový náskok pred naším najväčším konkurentom - stále výborne jazdiacim Mariánom Grófom. Do druhej jazdy sa rozpršalo a zrazu bolo všetko inak. Bolo treba zmeniť nastavenie vozidla a nastala aj pneumatiková alchýmia.

Tibor Szabosi;co8c3482-1.jpg

V druhej pretekárskej jazdy sme štartovali teda na mokrých pneumatikách, ale po drobnej chybe, po ktorej došlo k dosť silnému nárazu zadného kolesa o obrubník sme si preteky zdramatizovali. Jaro si totiž nebol istý, čí nedošlo k vyfučaniu vzduchu z pneumatiky, resp. k jej poškodeniu. Zvyšok trate (asi 70%) absolvoval opatrne v očakávaní nepredvídateľného chovania auta. Nič sa však neudialo, guma a aj disk náraz vydržali a my sme nakoniec dosiahli 7. víťazstvo v tomto ročníku vo svojej triede.

Ďakujeme za podporu všetkým naším priaznivcom.

 Tibor Szabosi;co8c4120.jpg

Výsledky:
1. miesto v triede E1 do 1600cm³
3. miesto v skupine E1 (bez rozdielu objemu motora)
4. miesto v kategórií 1
40. miesto v absolútnom hodnotení (zo 177 štartujúcich)

 Team HOMOLA Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri