Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Ari Vatanen potvrdil kandidatúru na post prezidenta FIA

Friday, 10. 07. 2009 - 17:03, T. Szabosi   

Ari Vatanen potvrdil kandidatúru na post prezidenta FIABývalý majster sveta v rally, fín Ari Vatanen potvrdil, že v októbrových voľbách bude kandidovať na post prezidenta Svetovej motoristickej federácie FIA. Svetový rally šampión z roku 1981 a štvornásobný víťaz Rally Paríž - Dakar strávil ostatných 10 rokov ako člen Európskeho parlamentu, kde sa zameriaval najmä na problematiku bezpečnosti na cestách a logistiku v doprave. Popularita, ktorú získal úspechmi za volantom súťažných áut, ako aj neskoršie politické skúsenosti z neho robia silného kandidáta na post prezidenta FIA.



"Reagujem na požiadavky viacerých členských klubov FIA. Žiadali ma, aby som sa uchádzal o pozíciu lídra FIA v októbrových voľbách," zdôvodnil svoje rozhodnutie Fín, ktorý bol v uplynulom volebnom období poslancom európskeho parlamentu.

"Myslím si, že nastal čas na zmenu. Chcem sa sústrediť hlavne na transparenciu v rámci FIA. Povinnosťou prezidenta je brániť záujmy miliardy šoférov a zároveň i športu."

Dokument National Geographic magazínu o Ari Vatanenovi




Vatanen by rád nahradil na poste šéfa FIA Maxa Mosleyho. Brit, ktorý viedol Svetovú motoristickú federáciu dlhých 16 rokov sa po nedávnej dohode FIA s asociáciou FOTA rozhodol v ďalších voľbách nekandidovať. Ostatné dni však ukázali, že Max Mosley zdá sa neospustí svoju funkciu len tak ľahko. Ak sa aj napriek výhradám FOTA vplyvný brit predsa len rozhodne kandidovať na prípadné piate funkčné obdobie, bude pre Vatanena silným protivníkom.

Fanúšikovia rally športu po celom svete sa nádejajú, že príchod Ariho Vatanena do čela FIA, by pre tento krásny šport znamenal obrovskú podporu na najvyšších miestach a nám nezostáva nič iné len tomu veriť. Každý, kto by chcel podporiť kandidatúru Ariho Vatanena na post prezidenta FIA, tak môže urobiť tu:


Podporte svojim hlasom kandidatúru Ariho Vatanena


Na záver ešte nezabudnuteľná "Ariho" jazda na legendárny vrchol Pikes Peak...




Informácie o Ari Vatanenovi na Wikipédii






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri