Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Argentínsky dvojsetový zápas

Thursday, 10. 05. 2007 - 11:05, T. Szabosi

Argentínsky dvojsetový zápasDva výrazne intenzívne dni na Rally Argentína boli zavŕšené víťazstvom posádky Sébastien Loeb a Daniel Elena, ktorá bola znovu úspešná pri získavaní pódiového umiestnenia pre svoj Citroën C4 WRC, zatiaľ čo druhá posádka Citroënu – Dani Sordo a Marc Martí dokončili juhoamerické podujatie na šiestom mieste.
Klasické rýchlostné skúšky, ktoré figurovali v nedeľnom programe, neboli pre účastníkov žiadnou prechádzkou, museli totiž zdolať dva legendárne testy - Giulio Césare a El Cóndor, teda 80 kilometrový okruh bez servisu. Po týchto skúškach nasledovala super špeciálka s označením Córdoba, ktorá ukončila víkend a potešila miestnych divákov.



Po lejaku, ktorý sa počas noci zniesol na región Villa Carlos Paz a ustal až s príchodom svitania, zostali veľké kaluže vody, takže na posledný deň podujatia boli obe vozidlá Citroën C4 WRC vybavené mäkkou zmesou pneumatík BFGoodrich. Ich dezén bol však u oboch vozidiel výrazne prerezaný s cieľom optimalizovať trakciu.
Seb a Daniel nasadili posledné ráno rozhodnú obranu ich dovtedajšieho vedenia a profitovali z prvých dvoch rýchlostných skúšok zdvojnásobením náskoku na čele priebežného poradia. „ Rozhodol som sa ísť naplno pre prípad, že Marcus Grönholm niečo skúsi,“ vysvetľuje Seb. “To nám umožnilo zvýšiť naše vedenie a poskytlo viac priestoru na dýchanie pre posledné skúšky. Samozrejme, teším sa z ďalšieho víťazného zárezu pre Citroën C4, špeciálne z tak odlišného podujatia. S výnimkou organizačných ťažkostí počas prvého dňa je to vždy potešenie súťažiť pred tak entuziastickým davom. Citroën C4 išiel ako hodinky na všetkých odlišných typoch povrchov a teraz máme trojbodový náskok pred Markusom v hodnotení jazdcov. Je to veľmi tesné, čo sľubuje divoký súboj na Sardínii...“



„Zrušenie siedmich piatkových rýchlostných skúšok z ôsmich plánovaných zmenilo víkend v dvojsetový zápas, ktorý sa pre Sébastiena a Daniela skončil víťazne. Všetko pre nich išlo perfektne a ich v poradí už tridsiate druhé víťazstvo na svetovom šampionáte s Citroënom bolo absolútne zaslúžené. Citroën C4 WRC získal dvanásť najrýchlejších časov zo šesťnástich možných, čo je ďalším dôkazom, že je to konkurencieschopné vozidlo. Toto je jeho tretie po sebe idúce víťazstvo a jeho štvrté víťazstvo z doterajších šiestich podujatí od štartu sezóny. Citroën tiež ostal v Argentíne neporazený už po štvrtý rok za sebou a to je obrovská odmena pre excelentnú prácu každého v Citroën Sport. Toto je náročná rely a Dani Sordo, ktorý je stále mladý, ešte potrebuje skúsenosti. Žiaľ, včera mal tiež smolu, ale jeho celkový výkon bol uspokojivý. Myslím si, že spravil krok dopredu a pokračuje v progrese.“ povedal v cieli Guy Fréquelin.



Konečné poradie na 27th Rally Argentina:
1. S. Loeb/D. Elena (Citroën C4) 2 h 52 min 03,8 s
2. M. Grönholm/T. Rautiainen (Ford Focus) + 36,7 s
3. M. Hirvonen/J. Lehtinen (Ford Focus) + 2 min 15,2 s
4. JM. Latvala/M. Anttila (Ford Focus) + 3 min 43 s
5. H. Solberg/C. Menkerud (Ford Focus) + 4 min 10,1 s
6. D. Sordo/M. Martí (Citroën C4) + 4 min 23,6 s

Hodnotenie značiek FIA World Rally Championship (podujatie 6/16)
1. Ford, 81 bodov
2. Citroën, 72 b
3. Stobart, 30 b
4. Subaru, 29 b
5. OMV Kronos Citroën, 22 b.

Hodnotenie jazdcov FIA World Rally Championship (podujatie 6/16)
1. S. Loeb, 48 bodov
2. M. Grönholm, 45 b
3. M. Hirvonen, 36 b
4. D. Sordo, 22 b
5. P. Solberg, 16 b



Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri