Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

ARC Bratislava v kvalifikácii víťazne!

Saturday, 11. 12. 2010 - 22:36, T. Szabosi   

ARC Bratislava v kvalifikácii víťazne!

Slovenský tím ARC Bratislava úspešne vstúpil do pretekov 200 kôl Dakaru na senegalskom okruhu Baobabs. Exotické dejisko pretekov kladie na všetkých súťažiacich zvýšené nároky: prudký vietor, všadeprítomný piesok, vysoké teploty, hrboľatý asfalt jediného senegalského okruhu. Najlepšie si týmito podmienkami v dvojdielnej kvalifikácii (2x40 min) dokázal poradiť slovenský tím ARC Bratislava, keď jazdec a majiteľ tímu v jednej osobe Miro Konôpka zajazdil najrýchlejší čas 1:53,882. Posádku žltého Porsche s číslom 34 dopĺňa dvojica skúsených Talianov Mauro Casadei a Stefano Crotti, ktorí v tomto tíme štartovali aj na 12-hodinovke na Hungaroringu. Na druhom a treťom mieste na štarte stoja takisto vozidlá Porsche belgicko-senegalskej posádky N. Kabaz/K. Rahal resp. belgicko-švajčiarskej trojice G.de Ville/B Chapuis/M. de Siebenthal.

 Tibor Szabosi;t2c8959asf.jpg

Preteky vyhrá vozidlo, ktoré ako prvé zdolá 180 kôl. Preto ani prvé miesto na štarte nemusí znamenať vôbec nič, ako potvrdil aj Miro Konôpka: „Preteky budú poriadne dlhé a podmienky sú ťažké. Vysoké teploty budú poriadne uberať sily a treba pripomenúť aj to, že naši súperi túto trať dokonale poznajú, kým my sme sa ju učili len v dvoch tréningoch a kvalifikáciách. Urobíme všetko pre dobrý výsledok, len bezchybný výkon každého jazdca a spoľahlivá technika nám môže zaručiť dobré preteky."

 Tibor Szabosi;co8c6142asf.jpg

Automobilové preteky majú v Dakare dlhú tradíciu, a to nehovoríme iba o Rally Dakar. Okruhové preteky sa priamo v uliciach Dakaru jazdia od roku 1952. Na štartovom rošte sa nezriedka objaví aj 50 automobilov a okolo trate sa vždy tiesnilo takmer 100 tisíc divákov. Pamätníci spomínajú aj na to, ako jazdci v poslednom kole pomaly prechádzali špalierom frenetického obecenstva a podávajúc si ruky zo všetkými prechádzali cieľom.Len pred niekoľkými rokmi postavili neďaleko Dakaru permanentný okruh a preteky sa presunuli do nového domova.

Tibor Szabosi;co8c5986asf.jpg

Víťaza pretekov „200 Tours de Dakar 2010" spoznáme v nedeľu popoludní.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri