Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Alonso testuje Toyotu LMP1

Monday, 20. 11. 2017 - 14:07, Ľuboš Kašický   

Alonso testuje Toyotu LMP1

Ex-majster sveta F1 plánuje v júni štartovať v Le Mans s toyotou. McLaren s tým nemá problém a tak Alonso už v Bahrajne testuje Toyotu TS050 Hybrid.


O tom, že Španiel Fernando Alonso chce vyhrať 500 míľ v Indianapolis a tiež 24 hodinovku v Le Mans sme už všetci počuli. Po májovom pokuse v IndyCar teraz pilot McLarenu sadol aj do závodnej Toyoty TS050 Hybrid, ktorá počas víkendu vyhrala posledné preteky MS vytrvalostných špeciálov na okruhu v Bahrajne.

t03-3.jpg

Testy sa uskutočňujú počas plánovanej testovacej sekcie a okrem Alonsa dala Toyota možnosť aj mladému Thomasovi Laurentovi (19r). Tútorom pre Alonsa je Sebastien Buemi a Laurenta zaškoľuje Mike Conway.

t04-2.jpg

Na nováčikovských testoch Fernando Alonso počas prvého dňa odjazdil hneď 113 kôl, čo je 611 kilometrov. „Bolo to úžasné! Zajazdiť si na vozidle triedy LMP1 je pre pretekára vždy veľkou vecou, lebo sú to neuveriteľné autá," pochvaľoval si pilot McLarenu. „Už nejaký čas som túžil si to vyskúšať a dnes sa mi to podarilo, takže som veľmi spokojný."

t01-3.jpg

O Alonsovej ambícii vedia aj v Mclarena a Zak Brown nedávno jasne deklaroval, že Fernanda v tom podporia a umožnia mu štart aj v Le Mans. Termín najslávnejších vytrvalostných pretekov sa neraz kríži s niektorou z grand prix, no v McLarene sú si asi vedomí, že o titul v nasledujúcej sezóne bojovať isto nebudú a jedna neúčasť Španiela ich bolieť nebude.

tp01.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri