Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

4×4 verzus známa tvár: Lucia Siposová

Sunday, 21. 11. 2010 - 14:00, Andrej Haverda   

4×4 verzus známa tvár: Lucia Siposová

Absolventka konzervatória. Členka dievčenskej skupiny Four (Štvorka). Temperamentná moderátorka relácie Sedmička (STV). Predstaviteľka postáv v TV seriáloch Záchranári, Panelák, Rádio Fresh. Známa tvár mnohých krátkych filmov i reklám. Herečka v snímkach Na vlastní nebezpečí (2007) a Hlídač 47 (2008). Divadelná herečka v predstaveniach Mesiac na dedine, Mínus dvaja, Smrť v ružovom, Pomáda, Cigáni idú do neba, Kupec benátsky... Autorka knižky bizarných, čiastočne autobiograficky ladených historiek Hello. My name is Anča Pagáčová. Milovníčka argentínskeho tanga. Žena dobrodružnej povahy s trojročným pobytom za veľkou mlákou na konte. Bratislavčanka. New Yorkčanka. MGR. LUCIA SIPOSOVÁ (30).

Lucia Siposová;

Pozoruhodný výber životopisu, ktorý charakterizuje neuveriteľná všestrannosť! „Tým, že som sa vrhla po hlave do šoubiznisu, zažila som úspech a získala sebavedomie," uviedla v jednom interview. Svoje tvorivé sily prezentuje na viacerých umeleckých frontoch, tým posledným je hudba. „Našla som si kapelu s ktorou momentálne spievam. Na ‚staré kolená‛ som sa dala na rokenrol a baví ma to," poznamenala s úsmevom.

Lucia Siposová;

Predovšetkým predpokladám, že vo vašom hektickom spôsobe života auto nemôže chýbať. Na akom jazdíte?
- Jazdím na mojom novom vysnívanom autíčku, ktorým je biela Fiatka 500 Cabrio.

Na čom ste sa pôvodne naučili riadiť?
- Prvým automobilom, na ktorom som jazdila od marca 2001 do apríla 2010, bola tiež Fiatka. Konkrétne malá športová „osa" Seicento. V patričnom žltom prevedení.

Čo vás na cestách vie rozhnevať?
- Arogancia, predvádzanie sa a strata ohľaduplnosti. To sú v podstate synonymá. I keď netvrdím, že vo výnimočných situáciách aj ja nie som taká (úsmev).

Lucia Siposová;

Skúšali ste šoférovať aj niečo iné, ako automobil? Napríklad skúter alebo motocykel?
- Iba motorový čln. Skúter je sexi, ale neviem... Pred motocyklami uprednostním aj bicykel. Raz som šoférovala Hummer, čo je skoro ako tank.

Dá sa jazda automobilom nazvať súčasťou vášho relaxu?
- Veľmi nie. Som mestský šofér, auto beriem ako svojho kamaráta, ktorý mi pomôže pohodlne a rýchlo všetko vybaviť. Viem si vychutnať jazdu do dvoch hodín, kedy aj zrelaxujem pri hudbe. Povedzme. Ale potom príde kríza a od samého relaxu zaspávam. Na dlhé trate volím vlak, kde si môžem aj niečo prečítať alebo napísať.

Máte za volantom aj nejaké neduhy (telefón, prepínanie skladieb na CD)?
- Mám. Automobil často využívam počas jazdy ako kanceláriu. Telefonujem. Nová Fiatka mi navyše poskytuje možnosť využiť tzv. bluetooth, čo je bezdrôtová komunikačná technológia, slúžiaca nadviazať spojenie medzi dvoma zariadeniami, v tomto prípade mobilným telefónom a počítačom auta. Komunikujem teda bez držania telefónu, volajúci počuje mňa a ja jeho cez reproduktory. Úžasné! (úsmev) Aj prepínanie skladieb mám na volante... Páči sa mi to.

Lucia Siposová;

Dokázali by ste zhodnotiť svoje šoférske schopnosti?
- Od jednotky po desiatku? Pokojne by som si dala osmičku. V posledných dvoch rokoch som skúsila riadiť celkom veľa áut všetkých tried a cítim istotu. Za volantom si verím a myslím, že mám celkovo dobrý odhad situácie aj svojich schopností. Na druhej strane musím dodať, že zatiaľ nemám skúsenosť s jazdou na horách a s reťazami.

Znesiete, keď vám niekto rozpráva do šoférovania?
- To ma rozčuľuje.

Robíte často priestupky? Dostali ste už pokutu?
- Nepoznám nikoho, kto ešte nedostal pokutu. Väčšinou v podobe „papuče".

Lucia Siposová;

Dostali ste sa už do dopravnej kolízie?
- Párkrát. Chvalabohu, nič vážne. Jedno ťuknutie takých osem rokov dozadu... Slepý bod v spätnom zrkadle. A minulý rok som sa ocitla v kolízii. Nie vlastnou vinou. Trinásteho decembra, na moje meniny, bol na moste SNP v Bratislave čerstvo napadnutý sneh. V kolóne sme sa v pomalom tempe presúvali asi päťdesiatkilometrovou rýchlosťou, keď zrazu zozadu do mňa narazilo Mitsubishi Pajero. Urobila som „hodiny", skončila v protismere v ľavom jazdnom pruhu, kde ma zabrzdilo protiidúce vozidlo. Zvláštny zážitok, keď sa to stane bez vášho pričinenia.

Snažíte sa pri policajnej kontrole využiť svoj ženský šarm?

- Málokedy. To musím mať špeciálnu náladu. Väčšinou frflem, často ich rozosmejem. A tým si ich získam.

Lucia Siposová;

Aké sú vaše kritériá pri výbere vozidla?
- Musí vyjadrovať moju osobnosť a musí mi vždy srdce poskočiť od radosti, keď ho vidím.

Máte nejaký nesplnený motoristický sen (iný automobil)?
- Nemám.

Lákalo by vás zviesť sa v off-roade 4×4?
- Záležalo by na tom, aký je cieľ cesty. Auto je pre mňa prostriedok, nie zmysel. Lákalo by ma si zajazdiť, ale musela by ma tam v prírode čakať napríklad nejaká dobrá reštaurácia, kde sa napapám a dám si vínko. A dole nech šoféruje už niekto iný (úsmev).

Lucia Siposová;

Čomu sa momentálne venujete pomimo témy o automobiloch?
- V septembri sme dokončili nakrúcanie celovečerného filmu s pracovným názvom Tigre, podľa môjho námetu a scenára, v réžii Juraja Krásnohorského. Bude to taká bizarná komédia s kriminálnou zápletkou. Ešte nás čaká veľa práce na post produkcii. Ak všetko dobre pôjde, premiéru plánujeme na neskorú jar budúceho roku.

Ďakujem za rozhovor.

Foto: www.siposova.com a archív

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri