Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

36. Rally Košice začala

Wednesday, 15. 09. 2010 - 18:56, Gabriela Szczeczinová   

36. Rally Košice začala

Hoci je dnes takmer na celom Slovensku pokoj vďaka štátnemu sviatku v Hoteli Yasmin v Košiciach to žilo od skorých ranných hodín. Keďže o 7.00 začínal výdaj itinerárov na obhliadku trate a zároveň voliteľné administratívne preberanie začínalo riaditeľstvo 36 RALLY KOŠICE v skorých ranných hodinách.

Od 7.00 prichádzali poľské, slovenské a ostatné zahraničné posádky, aby si vyzdvihli itineráre a pustili sa do obhliadky trate. Najnetrpezlivejšie boli poľské posádky z čela súťažného poľa, ktoré sa zhromaždili pred sekretariátom už pred siedmou hodinou. Väčšina posádok využila aj dobrovoľné administratívne preberanie a tak sme boli svedkami viacerých zmien v zložení slovenských posádok. Podľa informácií ide väčšinou o jednorázové zmeny. K Ľubovi Eliášovi zasadne ako co-pilot Lukáš Zámečník od Paliho Nagya, ktorý určite nerád, ale vynecháva 36. Rally Košice zo zdravotných dôvodov. Slavo Harabín presadol od Mira Krupka ktorý sa ospravedlnil k Petrovi Jurečkovi, Klaudia Proschingerová zasa presadla ku Gabimu Szenderákovi a Gabika Szenderáková prekvapujúco neštartuje ani s otcom, ani s manželom ale sadne naspäť k Ivanovi Kapušanskému.

Po dlhšom čase na našich RS uvidíme posádku Mikuláštik - Baran a dokonca hneď na Octavii WRC, posádku Lapdavský - Lapdavský na Peugeot 207 S2000. Ale aj už spomínanú posádku Kapušanský - Szenderáková na Škoda Fabia RS TDi. Určite bude spestrením štartovného poľa aj posádka Pethő - Bacigál na Subaru Impreza WRC.

Celkovo si itineráre prebralo zatiaľ 87 posádok. Z toho 43 bodujúcich do MSR, 31 do RSMP (Platinym Majstrovstiev Poľska v rally) a 26 posádok bodujúcich do SRP.
V RSMP to budú okrem poľských posádok aj jedna slovenská, jedna maďarská, dve francúzske a jedna ukrajinská.
V MSR zabojuje 8 poľských, 22 slovenských, 4 české, 4 maďarské ,1 francúzska posádka ako aj 3 zmiešané česko-slovenské a 2 zmiešané slovensko-maďarské posádky.
Podľa tried je v MSR rozdelenie nasledovné
Trieda S2000 5
Trieda A8 5 (z toho 4 WRC)
Trieda A7 1
Trieda A6 6
Trieda A5 1
Trieda N4 7
Trieda N3 4
Trieda N2 1
Trieda N1 1
Trieda F12 4
Trieda F11 3
Trieda F9 1
Trieda H 4

V SRP je zastúpenie tried nasledovné:
Trieda SP3 5 vozidiel
Trieda SP2 15 vozidiel
Trieda SP1 6 vozidiel

Posádky počas celého dňa využívali možnosť obhliadky trate, ktorú budú môcť ešte skontrolovať aj zajtra od 8.00 do 14.00 kedže sú RS už tradične náročné, a septembrové počasie miestami pripomína bláznivý apríl, musia posádky zvažovať všetky klimatické podmienky ktoré môžu silne ovplyvniť výsledky počas „ostrého" súťažného dňa.

Zajtrajší program začína administratívnym a technickým preberaním a následne slávnostným štartom pred Hotelom Yasmin, Tyršovo nábrežie 1 v Košiciach, na ktorý Vás srdečne pozývame.

Ďalšie informácie o súťaži sú zverejnené na webstránke organizátora www.rallye.sk.

Auto Klub Košice

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri