Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Zajtra štartuje Dakar. „Prokopovci“ sú pripravení

Saturday, 05. 01. 2019 - 12:19, Ľuboš Kašický   

Zajtra štartuje Dakar. „Prokopovci“ sú pripravení

V nedeľu začína ďalší ročník dakarského bláznovstva na juhoamerickej pôde. Český tím Martina Prokopa absolvoval testy a hlási, že je pripravený na štart.

 

Až na 24-hodín sa predĺžila cesta českého tímu MP-Sports z Madridu do Limy, keď v Španielsku čakali osem hodín na opravu lietadla. Keď konečne doleteli do Peru, tak sa kolóna desiatich vozidiel (spolu súťažné aj doprovodné) presunula do dejiska piatkového testu, asi 50 km za Limu. Na posádky čakala nočná smena, aby pripravili dva súťažné špeciály Ford Raptor Cross Country pre posádky Martin Prokop a Jan Tománek, a Tomáš Ouředníček a David Křipál.

p001.jpg

Včera, v piatok, si to obidve posádky poriadne užili v dunách, aby vychytali veci, ktoré ešte doladia dnes. „Mechanici odviedli skvelú prácu a autá dokonale pripravili na piatkový test,“ informuje manažér tímu MP-Sports Quirin Muller. „Testovať sme začali hneď od šiestej ráno a to, že sme nemali žiadne technické problémy len potvrdilo pripravenosť tímu na tohtoročný Dakar. Drobný zásah potreboval iba asistenčný súťažný kamión MAN TGA 4x4, ktorý v sobotu doladíme.“

p003.jpg

Toľko z tábora tímu Martina Prokopa. 41.ročník Dakaru sa naplno rozbehne zajtra, v nedeľu 6.januára a celých desať etáp sa jazdí iba na území Peru. Dnes, v sobotu, prebieha ešte technické preberanie vozidiel a v nedeľu je slávnostný štart. Prvou ostrou etapou však bude až pondelková trať z Limy do Pisca (celkom 331 km a meraných 84 km).

p002.jpg

p004.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri