Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Začiatok roka v podaní amatérov

Thursday, 19. 01. 2012 - 23:10, Zdenka Frývaldská   

Začiatok roka v podaní amatérov

Nová sezóna 2012 sa len nedávno začala a už priniesla niekoľko motoršportových podujatí. Všetky z nich, či už Autoslide Žarnovica, Liqui Moly Winter Cup alebo aj iné, sa uskutočnili na východnom a strednom Slovensku. Nič sa na tom nezmení ani počas víkendu 21.- 22.1.2012, na ktorý sú pripravené tri zaujímavé podujatia- Autoshow v Revúcej, Memoriál M. Filkusa v Sklabinej a Ľadový Ranč v Moldave.

 

Peter Vranský;revuca-zimna-autosou-097.jpg

Jednou z dvoch sobotňajších akcií bude Autoshow Revúca, ktorá sa väčšinou koná začiatkom mesiaca január. Keďže tento rok na to neboli vhodné snehové podmienky, tak hlavný organizátor, Autokrosový klub Revúca, posunul termín na druhú polovicu tohto mesiaca. Preteky sú určené jazdcom alebo posádkam, ktoré radi svoje výkony porovnávajú so súpermi. Na oválnom okruhu štartujú naraz dve vozidlá umiestnené v protiľahlých rovinách. Aj keď väčšinou nedochádza k priamym súbojom medzi nimi, je zaujímavé sledovať ako sa navzájom snažia „dobehnúť".
Preteky by sa mali začať o siedmej hodine ráno registráciou posádok, pokračovať rozpravou a od deviatej hodiny odštartovaním prvého vozidla. Pre súťažiacich je pripravená trať na atletickej dráhe pred Gymnáziom M. Kukučína v Revúcej. Jazdiť sa bude na dve súťažné jazdy po štyri kolá. Prihlásiť sa môže ktokoľvek vo veku nad 10 rokov, kto bude spĺňať základné podmienky. So svojím vozidlom alebo štvorkolkou bude zaradený do jednej z desiatich kategórií. Výsledky budú vyhlásené hneď po ukončení súťaže.

Slavomír Ďuroš;autoslalomii-78-of-139.jpg

Ďalšou akciou pripravenou na sobotu je Memoriál M. Filkusa. Preteky sa na letisku v Sklabinej budú konať na počesť Maťa Filkusa, ktorý pred niekoľkými dňami podľahol vážnej chorobe.
Podujatie na asfaltovej trati dlhej 1,7 kilometrov bude zaradené do seriálu troch zimných slalomov na tomto letisku. Ďalšie dva sa uskutočnia vo februári a marci. Štart pravdepodobne každého z nich je naplánovaný rovnako ako v Revúcej, na deviatu hodinu ráno. Predchádzať mu bude samozrejme registrácia posádok a rozprava. Vyhlásenie výsledkov by sa malo uskutočniť o 16:30 hod.
Na podujatí môžu štartovať osoby od 15 rokov. Povinnou je prilba a pripútanie bezpečnostnými pásmi. Ostatné veci ako rám, kombinéza či hasiaci prístroj sú doporučené. Súťažiaci budú rozdelení a hodnotení v štyroch kategóriách podľa objemu motora. Na trati absolvujú tri jazdy, jednu oboznamovaciu a dve súťažné.

Zdenka Tamášová;img-1210-1.jpg

Posledným podujatím tohto víkendu bude nedeľňajší Ľadový Ranč. Tieto preteky sa v Moldave konajú každoročne v tomto období a tešia sa veľkej obľube. Pre sezónu 2012 boli vyhlásené Majstrovstvá ŠKBM Rally Šprintu, ktoré vo svojom kalendári obsahujú päť podujatí, pričom Ranč ich otvára.
Pretekov sa môže zúčastniť ktokoľvek, kto vlastní osobné auto a nie je mu ľúto mierne ho opotrebovať na automobilovej súťaži. Podmienkou je samozrejme prilba a bezpečnostné pásy. Toto podujatie je vďaka jednoduchej trati vhodné aj pre amatérskych jazdcov alebo tých, ktorí si chcú vyskúšať zaujímavé podmienky na snehu či zamrznutom povrchu. Celková dĺžka meraných jázd je 4 500 metrov. Preteky sa začnú o 9:30 hod. ráno a ich predpokladaný koniec spojený s vyhlasovaním výsledkov je naplánovaný na poobedňajšie hodiny.

Jozef Pisch;1t1u6563-1.jpg

Štartovné poplatky na jednotlivých súťažiach sa pohybujú v rozmedzí od 10 Eur v Sklabinej až do 25 Eur v Moldave. Každá súťaž je niečím špecifická a zaujímavá. Tak už si len vybrať. Prajeme veľa šťastia.

Zdenka Tamášová



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri