Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Výsostne rodinná záležitosť

Monday, 01. 11. 2010 - 22:21, Ivan Václavík   

Výsostne rodinná záležitosť

Ak sa vo výsostne rodinnom automobile zvanom medzinárodne van alebo MPV (jednopriestorové vozidlo) spojí dostatok priestoru pre cestujúcich s modernými technológiami a premysleným dizajnom, zaplesá srdce nejedného otca početnej rodiny. To je totiž presne to, čo potrebuje.

seat-alhambra25263g.jpg

SEAT Alhambra nadchádzajúcej generácie, ktorý je od 1. novembra v predaji aj na Slovensku, ponúka 5, prípadne až sedem plnohodnotných sedadiel, respektíve 2 430 litrov úložného priestoru, ak sa dva rady zadných sedadiel zložia do podlahy. Pri nedávnej prezentácii importéra sme si vyskúšali skladanie sedadiel – a je to maximálne jednoduchý úkon.

seat-alhambra-new003g.jpg

Nastupovanie do druhého radu tohto sympatického vanu nie je zložité – cez bočné posuvné dvere je to ako vstup do obývačky doma. Do tretieho radu sedadiel sa nastupuje po jednoduchom sklopení a posunutí sedadla v druhom rade. Variabilita je veľmi pestrá.

seat-alhambra22199g.jpg

Optický parkovací systém uľahčuje parkovanie aj v stiesnených pomeroch. Podrobný test prinesieme zrejme až na budúci rok, no už krátka jazda počas prezentácie nás presvedčila, že nová generácia vo všetkých parametroch predstihne svoju predchodkyňu. Nielenže je o 22 cm dlhšia a 9 cm širšia, ale doslova vyžaruje flexibilitu.

seat-alhambra25401g.jpg

Cenový vejár sa roztvára na sume 25 900 € za verziu s motorom 1,4 TSI s výkonom 110 kW (150 k) a nad 30 000 eur si môžete vybrať niektorú z verzií s dvojlitrovým dieselovým motorom TDI, ktorý môže dosahovať výkony 140 alebo 170 koní. Všetky spomínané verzie majú zabudovaný systém start&stop a systém obnovy energie pri brzdení. Tieto technológie pomáhajú redukovať spotrebu paliva a tiež emisie.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri