Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Vydarená Dobšiná pre EMS Racing Slovakia

Sunday, 27. 07. 2014 - 11:00, Miroslav Majláth   

Vydarená Dobšiná pre EMS Racing Slovakia

Bratislavský EMS Racing Slovakia patrí k pravidelným účastníkom slovenského seriálu pretekov automobilov do vrchu, pričom jazdci tímu dosahujú takmer vždy vynikajúce výsledky. Inak tomu nebolo ani v rámci Dobšinského kopca 2014.


Tibor Szabosi;h7p1031-1.jpg

„Som veľmi rád, že sa podarilo aj v tomto roku na Slovensku uskutočniť podujatie zaradené do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Teší ma to nielen ako jazdca, ale hlavne ako predsedu kopcovej komisie SAMŠ. Počúvať zahraničných jazdcov z celej Európy, ako vás chvália a doslova ospevujú organizáciu Dobšinského kopca sa naozaj počúva veľmi dobre a som rád, že som mohol byť pritom," začal rozprávanie Peter Ambrúz, predseda komisie PAV a zároveň jazdec EMS Racing Slovakia Teamu.

Jozef Pisch;0x8c0822.jpg

Zdá sa, že Peter Ambrúz v tomto roku jazdí vo výbornej forme. Veď spoločne s vozidlom Vauxhall Vectra ST mu patrí v priebežnom poradí slovenského šampionátu štvrtá priečka celkovo a v triede E1 do dvoch litrov prvenstvo, čo potvrdil aj v rámci Dobšinského kopca 2014. Tu si odviezol prvenstvo medzi jazdcami triedy E1 do dvoch litrov a ôsme miesto absolútneho slovenského poradia. „Ja som veľmi spokojný. Podarilo sa mi opäť obhájiť prvenstvo v triede, čo je super, ale aj dosiahnuť výborný čas. Navyše tu bola možnosť porovnať sa so širokou zahraničnou konkurenciou. Chcel by som poďakovať všetkým členom nášho tímu za výbornú reprezentáciu a super výsledky, mechanikom za výbornú prípravu všetkých vozidiel a partnerom za podporu bez ktorej by sme tu dnes neboli," doplnil Peter Ambrúz po Dobšinskom kopci 2014.

Jozef Pisch;0x8c9506.jpg

Ako sme už v úvode spomínali, Peter nebol jediným jazdcom reprezentujúcim EMS Racing Slovakia. Martin Juhás v spolupráci s BMW M3 sa do bojov v rámci slovenských kopcov zapojil iba v minulom roku. Najskôr, aj napriek skúsenostiam, ktoré získal v rámci kopcových pretekov u našich západných susedov, v Čechách, to skúsil v Slovenskom kopcovom pohári, ktorý hneď pri svojom debute dokonale ovládol a sal sa jeho absolútnym víťazom. Od tohto roku už prestúpil do „veľkej ligy", čiže majstrovského seriálu a práve na Dobšinskom kopci 2014 debutoval aj v tíme EMS Racing Slovakia. Výsledkom bolo víťazstvo v triede E1 2WD nad dva litre a deviate miesto celkového poradia. „Dobšinský kopec sa mi neskutočne páči. Už v minulom roku, keď som ešte jazdil Slovenský kopcový pohár sa mi jeho trať strane zapáčila. Má dostatočnú dĺžku, striedajú sa na ňom rýchle, ale aj technické pasáže a vždy je okolo trati neskutočne veľa divákov. Navyše je organizačne asi najlepšie zvládnutý. So svojim výkonom som spokojný a som rád, že som mohol prvýkrát reprezentovať EMS Racing Slovakia," opísal svoje pocity Martin Juhás.

Jozef Pisch;0x8c0839.jpg

V rovnakej triede ako Martin bojoval aj posledný jazdec tímu EMS Racing Slovakia. Tým nebol nik iný, ako všetkým dobre známy „Sergio", čiže Sergej Škarpíšek a jeho Opel Astra GSI 16V. Sergio trať v Dobšinej dôverne pozná, veď tu štartoval už neskutočne veľa krát. Na Dobšinú má dobré, ale aj horšie spomienky z rokov, keď práve tu okúsil tvrdosť okolia dobšinskej trate. V tomto roku sa nič podobné nedialo, Sergio zvládol obe súťažné jazdy perfektne, za čo mu patrilo druhé miesto v triede E1 2WD. „Do Dobšinej chodím strašne rád. Za tie dlhé roky tu už mám mnoho priateľov a známych. Vždy viem, že preteky budú perfektne pripravené, nič sa nebude zbytočne naťahovať a všetko bude klapať tak ako má. Navyše v posledných rokoch sa organizátor stará aj o kultúrny program, čo je niečo ako bonus k pretekom, kde môže človek zrelaxovať. Ja vždy hovorím, že som už dosť starý na to, aby som sa neustále hnal za dobrým umiestnením, ja tento šport robím hlavne zo zábavy. A v Dobšinej nakoniec prišlo aj na dobrý výsledok, tak som spokojný," uzavrel rozprávanie o Dobšinskom kopci Sergej Škarpíšek.

Jozef Pisch;co8c5203-11.jpg

Slovenský kopcový kalendár je v tomto roku nesmierne plný a tak na oddych neostáva veľa času. Aj to je dôvod, že s jazdcami EMS Racing Slovakia sa stretneme už počas nasledujúceho víkendu opäť. V tomto prípade to bude v rámci pretekov Impulz Leasing Jankov vŕšok v Uhrovci.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri