Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Výborný úvod v podaní Mira Horňáka

Tuesday, 27. 04. 2010 - 09:21, Miroslav Majláth   

Výborný úvod v podaní Mira Horňáka

Miro Horňák s Christianom Malchárkom vstúpili do nadchádzajúcej sezóny druhým miestom vo vytrvalostných pretekoch automobilov na okruhu. Už pred úvodným podujatím slovenskej okruhovej sezóny sme vás informovali o tom, že sa v Brne na úvodnom podujatí sezóny spoločne v Renaulte Clio RS predstaví nová dvojica v zložení Miro Horňák - Christian Malchárek.

Tibor Szabosi;co8c1378.jpg

Predpokladané sa stalo realitou uplynulý víkend, keď sa konalo úvodné podujatie Majstrovstiev Slovenskej republiky pretekov automobilov na okruhu pod názvom Jarní cena Masarykova okruhu. Miro Horňák je už čo sa týka okruhov „starý" ostrieľaný kozák, Christian Malchárek pravý opak, mladučký chlapec, ktorého prvými pretekmi v živote bolo už spomínané podujatie.

Tibor Szabosi;co8c1895.jpg

S čím vstupovala do pretekov uvedená dvojica sme zisťovali u Mira Horňáka. „Jedinou ambíciou je dôjsť až do cieľa. Štartujeme na Renaulte Clio RS, ktoré už má toho za sebou naozaj dosť, takže konkurovať novším vozidlám sa veľmi nedá. Navyše pre Christiana sú to absolútne prvé preteky v živote."

Tibor Szabosi;co8c1370.jpg

V cieli pretekov však všeko dopadlo omnoho lepšie ako si pred nimi Miro Horňák želal. Nielenže Renault Clio RS pripravovaný mechanikmi z AMK Skalica vydržal jazdiť bez poruchy celé tri hodiny, navyše sa už spomínanej dvojici podarilo dojazdiť na druhom mieste v divízii D4 do dvoch litrov v rámci slovenských majstrovstiev za víťaznou dvojicou Hybáček - Matějovský na Seate Ibiza SC TDI. V nedeľu Christian Malchárek odštartoval aj do šprintových pretekov, ktoré dokončil na desiatom mieste.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri