Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Výborný úvod sezóny v podaní Beníkovcov

Wednesday, 09. 09. 2020 - 09:47, Miroslav Majláth   

Výborný úvod sezóny v podaní Beníkovcov

Bratia Marcel a Tomáš Beníkovci sa predstavili v rámci podujatia TODOS Cena Slovenska Pezinok Baba 2020. A treba povedať, že aj napriek dlhej absencie pretekov sa im darilo dobre.

 

Tibor Szabosi;asfr4166-1.jpg

Konečne sa dočkali. Rovnako ako všetci ostatní účastníci slovenského kopcového šampionátu, aj bratia Marcel a Tomáš Beníkovci sa dočkali prvého štartu pretekov. Ešte nikdy sa nestalo, aby sezóna Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu štartovala až v septembri. Počas „normálnych“ rokov práve v septembri kopcová sezóna zvykne končiť. Žiaľ celosvetová pandémia COVID-19 všetko zmenila a nám neostáva nič iné iba tento fakt prijať.

Tibor Szabosi;ac7i4531-1.jpg

Preteky na Pezinskej Babe boli preto všetkými účastníkmi nesmierne očakávané. Bodaj by aj nie, veď mať doma pretekárske auto a nemať sa s ním kde previezť je doslova „na šľak trafenie“. Navyše v prípade Marcela Beníka v dielňach MTB Racing Teamu doslova svietilo novopostavené BMW 2002 Ti Alpina z roku 1969, ktoré ešte poriadne ani neodskúšal. Na podujatí TODOS Cena Slovenska si však všetko dosýta vynahradil, pričom výsledkom bolo v sobotu tretie miesto v rámci absolútneho poradia medzi slovenskými historikmi, ale aj druhé v kategórii HK1, ale aj víťazstvo v triede HK1 do dvoch litrov. V nedeľu historici bojovali okrem domácich majstrovstiev aj do seriálu FIA CEZ Historik a tu Marcel dosiahol na víťazstvo v kategórii 1, ale aj triede A5 do dvoch litrov. V rámci domáceho šampionátu historických vozidiel Marcelovi patrilo piate miesto absolútneho poradia, štvrté v kategórii HK1 a druhé v triede HK1 do dvoch litrov.

Tibor Szabosi;ac7i4688-2.jpg

„Konečne sa mi podarilo vyskúšať nové auto a musím povedať, že som doslova nadšený. Nečakal som, že to tak dobre pôjde, všetko fungovalo perfektne a naozaj mi to auto sadlo. Cítil som sa v ňom neskutočne dobre. Som rád, že som si mohol v nedeľu vyskúšať aj to ako auto funguje na vode. Ale išiel som trochu opatrnejšie, predsa len si na seba musíme trochu zvyknúť. S umiestnením som spokojný,“ povedal Marcel Beník po úspešnom zvládnutí Pezinskej Baby.

Tibor Szabosi;asfr4595-1.jpg


V prípade Tomáša Beníka sa oproti minuloročnej sezóne nič nezmenilo a tak sme ho v rámci úvodného kola Majstrovstiev Slovenska historických vozidiel v pretekoch do vrchu mohli sledovať v spolupráci s osvedčeným vozidlom Lancia Beta Coupe. A darilo sa mu rovnako dobre ako jeho staršiemu bratovi, keďže v sobotu dojazdil na štvrtom mieste absolútneho poradia medzi historikmi, ale bral aj poháre za tretie miesto kategórii HK1 a v triede HK1 do dvoch litrov. V nedeľu pridal Tomáš tretie miesto v kategórii 3 v rámci súbojov do seriálu FIA CEZ Historik a víťazstvo v rámci kategórie 3 do dvoch litrov. V slovenských majstrovstvách historikov pridal za nedeľu štvrté miesto absolútneho poradia, tretie miesto v skupine HK1 a víťazstvo v triede HK1 do dvoch litrov.

Tibor Szabosi;ac7i3846-2.jpg

„Spočiatku som mal trochu obavy, keďže minulý rok som ukončil haváriou a tak som stále čakal kedy ma začne zadok predbiehať, ale potom zo mňa všetky obavy opadli. Som spokojný, každou jazdou som bol rýchlejší. V nedeľu nám trochu v tréningoch zapršalo, ale v ostrých to už bolo zase na suchom. Zatiahol som a výsledok sa dostavil,“ dodal po úspešnom víkende Tomáš Beník.

Tibor Szabosi;asfr4590-1.jpg    

Bratov Beníkovcov teraz čaká druhé kolo Majstrovstiev Slovenska historických vozidiel do vrchu, ktoré sa bude konať už počas nadchádzajúceho víkendu na pre nich domácej trati, čiže na Ostrej Lúke pri Zvolene. Ako sa im tu darilo, o tom vás budeme samozrejme opäť informovať.

Tibor Szabosi;ac7i3852-1.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri