Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

VW Polo GTI R5 sa už predáva klientom

Wednesday, 05. 09. 2018 - 17:38, Ľuboš Kašický   

VW Polo GTI R5 sa už predáva klientom

Po prekvapivom odchode z trónu WRC sa nakoniec značka rozhodla, že pripraví aspoň zákaznícke Polo R5, aby sa jej vrátili náklady, ktoré vložili do vývoja.


Počas tohto týždňa Volkswagen Motorsport hrdo ohlásil, že predal už prvých pätnásť zákazníckych vozidiel VW Polo GTI R5, ktoré poputujú prvým klientom do Rakúska, Belgicka, Talianska, Portugalska, Švédska a dokonca aj do Paraguaje.

vw-polor5-01.jpg

Volkswagen Motorsport odprezentoval nové rely auto privátnym tímom v Hannoverskej centrále tesne pred jeho homologizáciou. Auto má mať výkon 200 kW (272 koní) a predviedol ho testovací pilot Dieter Depping. „S Polom R5 sme najazdili deväťtisíc kilometrov, pričom polovicu na asfalte a polovicu na šotoline," vysvetľuje nemecký pretekár. „Vývojový tím tvrdo pracoval a výsledkom je špičkové vozidlo, ktoré isto uspokojí našich klientov."

vw-polor5-04.jpg

Homologizácia nového Pola R5 je naplánovaná na prvého októbra, dokedy auto stihne natestovať potrebných desaťtisíc kilometrov. Ešte predtým, že odošlú prvé autá zákazníkom, tak je v pláne súťažný debut na španielskej rely v závere októbra, kde sa nové Polo R5 postaví do súboja so svojou konkurenciou v kategórii WRC2.

vw-polor5-03.jpg

„Plánujeme nasadiť dve továrenské autá do španielskej rely," prezradil šéf tímu VW Motorsport, Swen Smeets. „Cieľom je demonštrovať konkurencieschopnosť na najvyššej úrovni a na rozličných povrchoch."

vw-polor5-02.jpg

vw-polor5-05.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri