Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Vo Francúzsku nastúpi 65 posádok, z toho 19 so špeciálmi WRC

Saturday, 03. 09. 2011 - 14:38, Katarína Ďurecová   

Vo Francúzsku nastúpi 65 posádok, z toho 19 so špeciálmi WRC

Na jedenástom podujatí tohtoročného kalendára WRC - Rallye de France Alsace bude štartovať 65 posádok, z toho 19 nastúpi so špeciálmi špecifikácie WRC.

Na štarte sa objaví päť Citroenov DS3 WRC, za ktorých volantmi uvidíme domáceho rodáka a miláčika Sébastiena Loeba, ktorý bude na tejto rally i asi najväčším favoritom, jeho tímového kolegu z továrneho tímu Citroenu Sébastiena Ogiera a troch súkromných jazdcov - Pettera Solberga, Kimiho Raikkonena a Petera van Merksteijna Jr.

Willy Weyens;loeb-04.jpg

Ford na Rallye de France Alsace nasadí deväť špeciálov WRC. V továrnom tíme opäť uvidíme Mikka Hirvonena a Jariho-Mattiho Latvalu, s Fiestou WRC sa ďalej predstavia i Matthew Wilson, Mads Ostberg, Henning Solberg a Jevgenij Novikov, ktorí všetci nastúpia za M-Sport Stobart World Rally Team. Ďalšími jazdcami s týmto WRC špeciálom budú Dennis Kuipers, Khalid Al-Qassimi a Ken Block.

V Alsasku uvidíme i päť špeciálov z dielne Mini. V továrnom tíme sa opäť raz objaví dvojica Dani Sordo, Kris Mekke, ktorých doplní trojica súkromných jazdcov Daniel Oliveira, Armindo Araujo a domáci jazdec podporovaný organizáciou FFSA Pierre Campana, pre ktorého to bude po ADAC Rallye Deutschland druhé podujatie, kde nastúpi s autom špecifikácie WRC.

Vladislav Maschl;img-8834-4.jpg

Vo Francúzsku budú pokračovať v bojoch i jazdci SWRC a na štarte uvidíme takmer všetkých jazdcov, ktorí bojujú v tomto šampionáte. Predstaví sa vedúci jazdec tejto kategórie Juho Hänninen i jeho dvaja najbližší prenasledovatelia Ott Tänak a Martin Prokop. Ďalej to budú Nasser Al-Attiyah, Bernardo Sousa, Hänninenov tímový kolega Hermann Gassner Jr, Eyvind Brynildsen, ktorému sa tento rok absolútne nedarí, Frigyes Turán, či Albert Llovera.

So špeciálmi S2000 sa vo Francúzsku predstavia ešte i ďalší traja jazdci - šampión WTCC, ktorého sme minulý rok na tejto rally mohli vidieť za volantom Citroenu Xsara WRC, Yvan Muller sa tento rok predstaví za volantom Peugeotu 207 S2000; s rovnakým autom bude štartovať i Yazeed Al-Rajhi zo Saudskej Arábie. Tretím jazdcom je domáci Julien Maurin, ktorého sme tento rok mohli pár krát vidieť v IRC. Ten nastúpi s Fordom Fiesta S2000.

Willy Weyens;wiwmuller-062.jpg

Vo Francúzsku sa pôjde i ďalšie podujatie WRC Academy, kde uvidíme všetkých jazdcov, ktorí v tomto šampionáte pre mladé talenty pravidelne nastupujú. V boji o titul bude pokračovať dvojica Egon Kaur, Craig Breen, ostatní jazdci už na vedúceho Kaura strácajú príliš veľa bodov.

Kompletnú štartovú listinu si môžete pozrieť tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri