Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Vlachovo Motorsport Team odštartuje sezónu s novou posádkou

Monday, 10. 04. 2023 - 09:05, T. Szabosi   

Vlachovo Motorsport Team odštartuje sezónu s novou posádkou

Do novej rally sezóny vstupuje rally tím z Vlachova síce s rovnakou súťažnou technikou Honda Civic VTi, ale úplná zmena nastala v zložení súťažnej posádky. Za volant sa posadí talentovaný Denis Pavlík, ktorého dobre poznáme z kopcových súťaží. Bude to pre neho síce premiéra na rally súťažiach, ale silnou oporou vo vozidle mu bude skúsený navigátor Pavol Kušnier.

Ako k tejto zmene došlo nám prezradil doterajší pilot Marek Adami.

Som rád že sa nám za 14 rokov existencie nášho občianskeho združenia Vlachovo Motorsport Team postupne krok po kroku podarilo dosiahnuť výsledky a dostať sa od amatérskeho pretekania až na súčasnú úroveň. Ako tomu ale veľa krát býva, voľného času popri práci a rodine je v produktívnom veku veľmi málo. Práve preto som sa počas  minuloročnej sezóny spoločne so spolujazdcom Milošom rozhodol, že prišiel čas na uvoľnenie našich sedadiel. Moja doterajšia funkcia manažéra tímu bude  mať tak viac priestoru.

vms-design-2023.jpg

Spolupráca s rodinou Pavlíkovcov pre VMS team nie je žiadnou novinkou. Matúš Pavlík (Denisov otec) štartoval s M. Adamim a ich Hondou na Rally Prešov v 2017, kedy mala Honda v ich tíme premiérový štart.

Matúš nám pomáhal a podporoval naše snaženie od úplných začiatkov.  Denis štartoval ako chlapec na našom zimnom podujatí vo Vlachove. Následne jeho pretekárska kariéra pokračovala k pretekom do vrchu, kde sa postupne vypracoval na top jazdca medzi juniormi a rovnako aj v svojej skupine. Sledovali sme jeho úspechy nielen na Slovenských ale aj medzinárodných podujatiach. Som preto rád že prijal našu ponuku pre svoj štart do Rally. Naša súťažná technika je síce generačne staršia a slabšia ako na ktorej jazdil posledné roky, ale verím že v rámci Slovenského Rally Pohára je stále konkurencie schopná  .... dodal M. Adami

Preteky automobilov do vrchu sú o niečo finančne menej náročné a bezpečnejšie ako Rally. Aj to bol jeden z dôvodov prečo doteraz Denis jazdil PAV. Ako však prišiel k rozhodnutiu presedlať do Rally vozidla nám prezradil už sám D. Pavlík  

Rally mi je srdcu blízka vďaka rodičom, ktorí spolu bojovali na rally podujatiach a vyrastal som tam popri nich. Posledných pár rokov sme už dlho uvažovali postaviť sa na štart rally. Mareka Adamiho  a ľudí okolo VMS tímu poznám už veľmi dlhú dobu. Práve na ich zimnom podujatí Vlachovská jazda zručnosti som štartoval svoj prvý pretek ako 9-ročný a následne aj každý ďalší ročník.

denis-pavlik-crop.jpg

V roku 2019 som odjazdil svoju poslednú kompletnú sezónu v PAV a odvtedy som sa predstavil na pretekoch sporadicky. Mojim cieľom je opäť štartovať pravidelne a získať čo najviac skúsenosti.

VMS je menší tím v akom som jazdil doteraz, ale odhodlanie a chuť do motor športu majú rovnakú. Našou ambíciou je samozrejme dokončiť každé podujatie. Je to odlišná disciplína v akej som doteraz jazdil, nové auto, spolujazdec, tím.

Najbližšie podujatie nás čaká už budúci víkend v Sečovciach.

Ako už Denis naznačil prvé podujatie na ktorom sa nová posádka VMS teamu predstaví bude Rally Maad Sečovce, ktorá odštartuje už budúci víkend  14. apríla 2023 v Sečovciach. Následne je plánom tímu odjazdiť čo najviac podujatí v rámci kalendára SRP.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri