Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Víťazstvo v triede 11, ale aj smola pre LUNA Racing Team na úvodnom rally

Wednesday, 24. 03. 2021 - 11:14, Miroslav Majláth   

Víťazstvo v triede 11, ale aj smola pre LUNA Racing Team na úvodnom rally

LUNA Racing Team spoločne s Mariánom Kekeňákom a Zdenkom Bystranom absolvovali úvodné podujatie Majstrovstiev Slovenska v rally 2021. V sobotu brali víťazstvo, v nedeľu museli odstúpiť.

 

Tibor Szabosi;ac7i4415-1.jpg

Tam kde minuloročná sezóna končila, tam tohtoročná aj začínala. Na Slovakia Ringu. Medzi takmer päťdesiatkou jazdcov sa predstavila aj posádka slovenského LUNA Racing Team, Marián Kekeňák a Zdenko Bystrán. V rámci prvej etapy, ktorá bola bodovo do slovenského rally šampionátu započítavaná zvlášť dokázali svoj Ford Fiesta Proto doviezť na prvom mieste v triede 11. V nedeľu však už v druhom meranom úseku museli zo súťaže odstúpiť. Dôvodom bol odtrhnutý čap riadenia.

Tibor Szabosi;ac7i2734-3.jpg

„Bolo to dobré. Vedeli sme do čoho ideme, keďže sme na Slovakia Ringu v decembri končili minuloročnú sezónu. Trate boli v podstate rovnaké, zmena bola iba v „namiešaní“ jednotlivých rýchlostných skúšok. V sobotu sme si jazdu užívali a bol z toho plný bodový zisk. V nedeľu už v druhom meranom úseku nám však „strihlo“ spodný čap riadenia a zároveň vytiahlo poloos. Žiaľ s takouto poruchou sme nevedeli ďalej pokračovať. Napriek tomu som spokojný, som rád, že aj v týchto pandemických časoch sa podarilo niečo zorganizovať, za čo patrí vďaka organizátorom a samozrejme aj partnerom LUNA Racing Teamu, keďže bez ich pomoci by sme štartovať nemohli,“ opísal Marián Kekeňák OMV MaxxMotion RALLY SLOVAKIA RING 2021.

Tibor Szabosi;ac7i3278-1.jpg

Spolumajiteľky LUNA Racing s.r.o., Klaudia Bednárová a Lucia Takáčová sa na podujatí osobne nezúčastnili, keďže sa konalo bez prítomnosti divákov, za prísnych hygienických a bezpečnostných predpisov v takzvanej „športovej bubline“. Napriek tomu svoju posádku pozorne sledovali aspoň na internete, či facebookovom Live Streame: „Boli sme radi, že sa vôbec podujatie koná aspoň v obmedzenom počte ľudí a tak sme nechceli zbytočne osobne chodiť na Slovakia Ring. Výkon našej posádky sme však pozorne sledovali a sme spokojné. Sobota vyšla super, nedeľa nie celkom, ale je to motoristický šport a sem tam do jeho vývoja zasiahne aj technická porucha. Veríme, že sme si smolu vybrali už dopredu na celú sezónu.“

Tibor Szabosi;asr65663.jpg

Nasledujúce podujatie na ktorom sa LUNA Racing Team predstaví sa bude opäť konať na Slovakia Ringu, v tomto prípade však pôjde o úvodné kolo slovenského kopcového šampionátu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri