Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Veľká londýnska noc hviezd autošportu

Monday, 04. 12. 2017 - 18:08, Ľuboš Kašický   

Veľká londýnska noc hviezd autošportu

V sobotu sa v Nitre odovzdávali ceny SAMŠu. O deň neskôr sa v Londýne rozdávali ceny Autosport Awards 2017. Pozrite sa, kto bol ocenený.


Nuž v Nitre som nebol a nikde som sa o tom ani nedočítal. Preto o tom napísať nemôžem. Pozrime sa teda spolu do Londýna, kde sa v Grosvenor House Hotel na Park Lane v centre Londýna stretla elita svetového autošportu, aby si prevzala ceny prestížneho britského časopisu Autosport (Autosport Awards 2017).

aw02.jpg

Hlavnú cenu medzinárodného pretekára roka získal Angličan Lewis Hamilton, ktorý sa však ospravedlnil a ceremónie sa nezúčastnil. Za najlepšieho rely pilota roka bol vyhlásený Sebastien Ogier. Najlepším pretekárskym autom bol vyhlásený Mercedes AMG F1 W08 EQ Power s ktorým Hamilton vyhral majstrovský titul v F1, a najlepším rely autom je Ford Fiesta WRC. Za nováčika roka vyhlásili Charlesa Leclerca, ktorý vyhral F2 sezónu a práve podpísal zmluvu do F1 s tímom Sauber. Ďalších ocenených si môžete prečítať v tabuľke víťazov.

aw06a.jpg

Večer tentoraz moderoval David Coulthard vo svojej tradičnej plisovanej škótskej sukni (kilte) a okrem ocenených privítal na pódiu aj hviezdy ako Damon Hill, Robert Kubica, Gil de Ferrarn, Freddie Spencer, Chase Carey, či Susie Wolff. Pochopiteľne nemohol chýbať ani prezident Jean Todt.

aw07.jpg

Mimoriadnu cenu za celoživotný prínos pre motoristický šport dostal tentoraz trojnásobný majster sveta F1 z Brazílie, Nelson Piquet a ex-pilot F1 a odchádzajúci prezident Britského klubu pretekárov (BRDC), Derek Warwick. Mimochodom túto cenu už v minulosti dostali legendy akými sú Emerson Fittipaldi, Jackie Stewart, Alain Prost, Mario Andretti, či Stirling Moss.

aw11-gordon-a-nelson.jpg

„Predovšetkým sa chcem poďakovať Autosportu, že ma po rokoch znova pozvali a tiež chcem poďakovať všetkým tímom, že mi dali možnosť za nich pretekať. Ďakujem všetkým, ktorí so mnou počas tých nádherných rokov spolupracovali," vyznal sa dojatý Nelson Piquet (65r.). „Čas strávený v autošporte bol nádherný. Učiť sa a pracovať v tíme bolo veľmi dôležité. To je niečo, čo chcem odkázať každému, kto je súčasťou autošportu. Pretekanie ma naučilo mnohým veciam v živote. Naučilo ma zodpovednosti, spoľahlivosti a mnohým ďalším veciam, ktoré človek potrebuje, ak chce byť v živote úspešný. Zistil som tiež, že je ľahšie pretekať, ako vidieť pretekať svojho syna. Pre mňa bolo ľahké víťaziť aj prehrávať, no sledovať svojich synov je oveľa ťažšie," priznal tretí najvýznamnejší pilot Brazílie (po Sennovi a Fittipaldim).

aw08.jpg

aw10.jpg

aw09.jpg

aw2017.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri