Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Veľká cena opäť nesklamala!

Monday, 23. 08. 2021 - 12:04, Public relations   

Veľká cena opäť nesklamala!

V poradí už dvanásta Veľká cena SR priniesla množstvo akcie a drámy skoro v každých pretekoch. Na vrcholnom podujatí slovenskej motoristickej scény odštartovalo nakoniec 126 pretekárov zo 16 krajín Európy.

Michal Špánik;img-0401-9.jpg

Diváci, ktorí zavítali na preteky OMV MAXXMMOTION VEĽKEJ CENY SR, ale aj tí, ktorí si podujatie pozreli naživo na sociálnej sieti YouTube, sa určite nenudili. Počas víkendu 21.-22.8 sa pretekalo dovedna v šiestich divíziách a v rámci nich vo viacerých triedach. Na dráhe sa odohrávali súboje doslova nárazník o nárazník v snahe získať čo najlepšiu pozíciu a v konečnom dôsledku aj umiestnenie prinášajúce potrebné body ESET cupu či do národných šampionátov Slovenska, Česka, Maďarska, Slovinska, Rakúska a Chorvátska. Už tradične najväčšiu pozornosť pútala kráľovská trieda GT3 a ich dvoje šprintové a jedny vytrvalostné preteky. Počas sobotných šprintových pretekov divízie D4 GT/D5/TC-3.5 vyhral pri neúčasti ARC tímu z Bratislavy podľa očakávaní Jirko Malchárek jazdiaci na Audi R8 LMS Ultra GT3. V samotnej triede GT3 si najlepšie počínal Poliak Marcin Jedlinski z tímu Olimp Racing na Mercedes-Benz AMG GT3 pred Gregorom Zsigom z Trevor Racing tímu na BMW M6 GT3 a Piotrom Wirom na Mercedes-Benz AMG GT3.

Michal Špánik;img-1874-10.jpg

Okorenením sobotných pretekov boli určite večerné vytrvalostné preteky, ktorých sa neočakávane zúčastnil aj Štefan Rosina ml. Ten sa z posledného miesta štartujúceho Mercedesu-Benz AMG tímu Autocentrum Bratislava a po odstúpení Jirka Malchárka na Audi R8 LMS Ultra GT3, ktorého museli z pole position pre technickú poruchu nakoniec odtiahnuť, postupne prepracoval na prvé miesto a hodinové preteky nakoniec s prehľadom vyhral. Tento výsledok predpovedal zaujímavé a dramatické súboje do druhých šprintových pretekov v nedeľu. Dráma sa však nakoniec odohrala ešte tesne pred tým, a to v doobednej kvalifikácii pre tieto preteky. Štofi Rosina ju nakoniec ani nedojazdil, keďže mu v druhom kole fatálne zlyhali brzdy a skončil v bariérach. Vyviazol  bez zranení, ale vozidlo už do pretekov nebolo schopné nastúpiť, a tak sa aj druhé preteky divízie D4 GT/D5/TC-3.5 stali celkovou korisťou Jirka Malchárka na svojom Audi R8 LMS Ultra GT3 v triede TC-3.5. V triede GT3 si tentokrát najlepšie počínal Marcin Jedlinski na Mercedes-Benz AMG GT3 pred Liborom Milotom tiež na Mercedes-Benz AMG GT3 a Gregorom Zsigom na BMW M6 GT3.

Michal Špánik;df1a7402.jpg

Núdza o dramatické chvíle nebola ani pri ostatných divíziách – spomenieme „salto“ Dejana Robidu počas nedeľných druhých pretekov Twingo Cupu alebo hrozivo vyzerajúcu nehodu a hodiny Zarka Knega na Cupre TCR počas TCR Eastern Europe. V oboch prípadoch si to odniesli len plechy a po rýchlom zásahu Safety Caru sa v pretekoch pokračovalo. Za zmienku stojí určite aj druhé miesto v nedeľných pretekoch nádejného Slováka Nikolasa Szaboa z Gender Racing tímu jazdiaceho vo formulovej divízii D2.

Michal Špánik;img-1759-9.jpg

Výsledky všetkých pretekov, divízií a tried sú dostupné na web stránke: https://slovakiaring.sk/sk/news/velka-cena-sr-opat-nesklamala

Michal Špánik;df1a7147.jpg

OMV MAXXMOTION Veľká cena SR týmto dôstojne ukončila motoristické leto na SLOVAKIA RINGU. Najbližším podujatím bude jesenný relykros a jeho zóna strednej Európy, ktorý sa u nás odohrá 9.-10. októbra 2021.

Michal Špánik;df1a7424.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri