Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Vážený pán prezident SAMŠ Ing. Peter Roth

Tuesday, 14. 09. 2010 - 15:13, T. Szabosi   

Vážený pán prezident SAMŠ Ing. Peter Roth

Obraciam sa na teba touto formou, aby som dal najavo nespokojnosť s konaním, ako aj smerovaním novozaloženej komisie PAO. Mám výhrady k predsedovi komisie p.Miroslavovi Konôpkovi, ktorý ako aktívny jazdec spolu s niektorými členmi má vytvorené optimálne podmienky na možné ovplyvňovanie rozhodnutí komisie v prospech jednotlivých jazdcov.

Podľa môjho názoru k naplneniu tohto podozrenia prišlo podľa zápisnice zo zasadnutia komisie PAO na Slovakiaringu 20.08.2010.

Roman Pagáč;img-4264-4.jpg

Na základe toho som proti tomu aby komisiu viedol aktívny jazdec, nakoľko vzniká možnosť a podozrenie z manipulácie smerovania okruhového športu, voľby vyhovujúcich tried a pod. v prospech konkrétnych jednotlivcov, a to bez akejkoľvek konzultácie s jazdcami okruhovej športovej disciplíny. Jednoznačne trvám na tom aby zásadné rozhodnutia, ako sú napríklad zmeny termínov kalendára podujatí v príslušnom roku, vypísanie a zmeny v zaradení druhov disciplín - tried na najbližšie obdobie jedného roka bolo podmienené prerokovaním v pléne všetkých okruhových jazdcov a odsúhlasené dvojtretinovým počtom hlasov. Rovnako je nutné aby všetky rozhodnutia komisie PAO boli pred zverejnením v printovej a elektronickej prípadne inej forme konzultované s jazdcami. Tieto uvedené dôvody by mohla pomôcť odstrániť aj zmena počtu členov komisie zo sedem na pôvodný počet päť členov ako to bolo v minulosti. Na odstránenie uvedených skutočností a podozrení si dovoľujem navrhnúť, a trvám na tom, aby predsedom komisie bol Ing. Cigna, ktorý bol v minulosti viceprezidentom SAMŠ, uznávaným dlhoročným rozhodcom, čo vytvára predpoklady k nezávislému a objektívnemu vedeniu komisie v prospech okruhového športu. Jeho jazykové schopnosti a skúsenosti v medzinárodnom športe sú v súlade s potrebami komisie pri jeho účasti na pretekoch a iných podujatí v zahraničí. Najviac ma prekvapil príspevok p.Miroslava Konôpku zo dňa 30.08.2010 na internetových stránkach www.autosportfoto.sk, že máme päťdesiat okruhových jazdcov. Prečo nás bolo v Maďarsku Panoniaring len jedenásť: 1. G.Zsigo, 2. M. Konôpka, 3. M. Konôpka junior, 4. A. Studenič, 5. R. Machánek, 6. F. Sládečka, 7. Z. Mikuláško, 8. M. Ďurovkin, 9. M. Abrahám, 10. M. Lidl, 11. T. Lidl.

 Tibor Szabosi;co8c2429-2.jpg

Keď som položil v roku 2008 otázku môjmu priateľovi jazdcovi Milanovi Bezákovi prečo jazdí pod českou licenciou, tak mi povedal pokiaľ tam bude predsedom PAO Miro Konôpka tak nebude reprezentovať Slovenskú republiku. Dnes tento jazdec už nejazdí vôbec. Vidím, že strácame aj talentovaného jazdca Dika Kvetňanského.

 Tibor Szabosi;co8c0497.jpg

Moje dobrovoľné odstúpenie z rady PAO kde som bol členom v roku 2009 nebolo náhodné. Bolo nás tam päť. Vždy keď sa hlasovalo za niečo nové boli sme dvaja prehlasovaný. Teraz ich je sedem - super poistka pre niekoho. Mám pocit aj s viacerými slovenskými okruhovými jazdcami, že okruhovú komisiu PAO neriadi SAMŠ, ale ARC BRATISLAVA pod vedením Miroslava Konôpku.


Rudolf Machánek

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri