Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V novej formuli na štart 1. preteku WSR 2011

Friday, 15. 04. 2011 - 22:23, Daniel Mandzi   

V novej formuli na štart 1. preteku WSR 2011

S Formulou Renault 2.0 v úplne novom dizajne sa sedemnásťročný slovenský pretekár Richard Gonda počas víkendu postaví na štart svojho prvého preteku v prestížnom seriáli World Series by Renault (WSR) v španielskom Aragóne.

richard-gonda-2-1.jpg

Talentovaný mladík z Banskej Bystrice, ktorý reprezentuje farby českej stajne Křenek Motorsport, usadne do kokpitu stroja vo výraznej čierno-žltej farebnej kombinácii. Dynamiku nového dizajnu formule zvýrazňujú karbónové grafické prvky na bokoch vozidla.

richard-gonda-1-1.jpg

Richard sa po dvoch testovacích víkendoch v Španielsku na svoj prvý ostrý štart veľmi teší. "Úvodný pretek rozhodne neberiem na ľahkú váhu. Až v ňom sa ukáže, ako na tom v silnej konkurencii naozaj som. Prvý výsledok bude veľmi dôležitý aj kvôli vybudovaniu pozície medzi ostatnými jazdcami," je presvedčený Gonda.

richard-gonda-3-1.jpg

"Podľa časov, ktorých som dosiahol v oficiálnom testovaniu, môžem pomýšľať na pekné umiestnenie. Musím však počítať s tým, že konkurencia bude opäť o niečo väčšia. Platí to predovšetkým o pretekároch, ktorí okrem WSR jazdia aj NEC - ďalší seriál Formule Renault 2.0. Majú so svojimi formulami oveľa viac najazdené a to môže zohrať veľkú rolu. Avšak najdôležitejšie bude, aby som sa dobre koncentroval na všetky nástrahy trate," hlásil pred zatiaľ najdôležitejším víkendom svojej motoristickej kariéry Richard Gonda.

Tomáš Svoboda

richard-gonda-4-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri