Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

V nedeľu vyvrcholí LM Winter cup

Friday, 10. 02. 2012 - 21:26, Daniel Mandzi   

V nedeľu vyvrcholí LM Winter cup

Nezadržateľne sa blíži termín tretieho a záverečného dielu zimnej rely nielen pre začínajúcich jazdcov, ale aj ostrieľaných relystov, držiteľov jazdeckých licencii. Už túto nedeľu 12. februára sa môžu všetci priaznivci automobilových súťaží rely tešiť na vyvrcholenie trojdielneho seriálu Liqui Moly Winter cup. Záverečné dejstvo zaujímavej súťaže sa uskutoční v areáli bývalých hydinární v prešovskej časti Šalgovík so štartom o 10.00 h.

Tibor Szabosi;co8c3704-3.jpg

Počasie  ostatných dní robilo všetkým nemálo starostí, pričom najviac asi cestárom, aby dokázali udržať zjazdné cesty a rovnako aj tú, ktorá smeruje do priemyselnej časti Šalgovík, kde je situovaná trať winter cupu. „Pred začiatkom seriálu sme si všetci želali zimné podmienky, sneh i mrazivé počasie. Už druhé kolo malo pravú zimnú atmosféru a dá sa predpokladať, že aj rozlúčka bude stáť za to. Pred záverečným kolom sme upravili pravidlá, pretože sa môže stať, že viacerí jazdci môžu mať rovnaký počet bodov v absolútnom poradí, alebov  triede. V takomto prípade bude úspešnejší jazdec s väčším počtom lepších umiestnení. Ak nerozhodne ani toto kritérium, bude lepší jazdec, ktorý bol lepšie umiestnený na prvom podujatí, na ktorom obaja štartovali," povedal na úpravu pravidiel jeden z organizátorov Vlado Bánoci. Pri pohľade do priebežného poradia sa ani nemôžeme čudovať, lebo v absolútnom poradí sú vedľa seba tri dvojičky jazdcov s rovnakým počtom bodov. O prvú priečku sa delí Igor Drotár a Tomáš Ondrej, ktorí si vyjazdili po 55 bodov. Aj na tretej pozícii je dvojica Radovam Mozner a Tomáš Goboňa s 38 bodmi, o 5 menej majú na svojom konte Martin Múdry a Robo Horák. Obaja sa plánujú vrátiť na trate rely a winter cup obaja poňali ako dodrú prípravu na commeback do majstrovstiev Slovenska.

Tibor Szabosi;co8c2827-5.jpg

Na prvenstvo v úvodnom ročníku zimnej rely Liqui Moly Winter cup si brúsia zuby viacerí jazdci, medzi inými aj Igor Drotár, ktorý zimné preteky berie ako spestrenie zimných mesiacov. Koncom januára sa predstavil na Dobšinskej zime, kde skončil na treťom mieste. „Musím povedať, že tieto preteky sa vydarili po každej stránke, prišlo veľa jazdcov a vyšlo aj počasie. Pod nohami vŕzgal sneh a okolo trate bolo aj množstvo divákov, ktorí mohli sledovať rôzne štýly jázd na snehu. Mal som možnosť jazdiť na veľkým švédskych pneumatikách s hrotmi a mal som z nich super  dojem. Verím, že tieto skúsenosti dokážeme v budúcnosti s Vladom aj patrične využiť. Každý prejazd  na snehu sme si užili a vôbec nepozerali na výsledok. Pred nami skončili mladí chlapci, ktorí na snehu išli veľmi pekne a skončili na prvých dvoch priečkach," povedal na margo svojej účasti na Dobšinskej zime. Tá už je minulosťou a Igor sa pripravuje na záverečný diel domáceho Liqui Moly Winter cupu, ktorý sa uskutoční túto nedeľu v prešovskej miestnej časti Šalgovík. Po dvoch podujatiach má rovnaký počet bodov v triede aj absolútnom poradí s Tomášom Ondrejom a dá sa očakávať vyrovnaný súboj. „Na druhom podujatí som urobil niekoľko chýb, ktoré boli rozhodujúce pre moje umiestnenie. Teším sa na vyvrcholenie tohto seriálu, ktorý bol veľmi vhodným spestrením zimných dní pre všetkých, ktorí si chceli zajazdiť. Každý jazdec sa snaží vyhrať veď prečo by súťažil a platí to aj v mojom prípade. Potešilo by ma, ak by som skončil na prvom mieste, ale musím povedať že mladíci sa zlepšujú a nám vyzretejším jazdcom nedarujú nič zadarmo," prezradil dobre naladený I. Drotár pred posledným podujatím.

Tibor Szabosi;co8c2171-3.jpg

Zimná amatérska súťaž sa teší záujmu posádok ako aj divákov, ktorých nezvykne odradiť ani mrazivé počasie. Verme, že prvý ročník Liqui Moly Winter cup bude pevnou súčasťou zimného kalendára a rovnako aj náborovým podujatím pre mladých začínajúcich jazdcov, ktorí budú zbierať skúsenosti, aby neskôr skúsili aj iné domáce či zahranične súťaže.

Jaroslav Glovičko

Tibor Szabosi;co8c2325-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri