Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Grécku bude štartovať 42 posádok, z toho 18 so špeciálmi WRC

Tuesday, 24. 05. 2011 - 18:02, Katarína Ďurecová   

V Grécku bude štartovať 42 posádok, z toho 18 so špeciálmi WRC

Na gréckej Rally Acropolis uvidíme na štarte 42 posádok, z toho 18 z nich bude na štarte s autami najvyššej špecifikácie. V Grécku sa okrem WRC ide i šampionát SWRC, kde sa taktiež zíde slušná konkurencia.

Citroen nasadí na túto rally nevídaných 6 kusov DS3 WRC. Okrem obvyklých jazdcov - Sébastiena Loeba a Sébastiena Ogiera jazdiacich za továrny tím a Pettera Solberga jazdiaceho za svoj Petter Solberg WRT uvidíme na štarte i Kimiho Raikkonena, ktorý bude pretekať vo farbách svojho Ice 1 Racing tímu a taktiež i oboch Petrov van Merksteijnovcov - juniora i seniora.

Willy Weyens;raikkonen-073.jpg

Ford nasadí na túto rally opäť raz maximálny počet svojich Fiest RS WRC - desať kusov. V továrnom tíme uvidíme tak, ako vždy Mikka Hirvonena a Jariho-Mattiho Latvalu, za Stobart bude tento krát štartovať štvorica jazdcov: Matthew Wilson, Mads Ostberg, jeho krajan Henning Solberg a taktiež i Jevgenij Novikov. Ďalšími jazdcami, ktorí nastúpia na štart s Fiestou RS WRC sú Federico Villagra so svojim tímom Munchis a Dennis Kuipers a jeho Ferm Powertools WRT. Posledným jazdcom, ktorý figuruje na štartovej listine s týmto autom je domáci Lambros Athanassoulas, ktorý by ma štartovať za Team Greece. Štart tohto jazdca, ktorý sa na medzinárodnej scéne asi najviac zapísal svojim víťazstvom v kategórii PWRC na tejto rally v roku 2009, ale ešte nie je istý - všetko záleží na tom, či Athanassoulas zoženie potrebné financie.

Enrique Gijón;dsc1037.jpg

Štartovú listinu doplnia dve Mini WRC. Keďže továrny tím Mini túto rally vynecháva, na štarte uvidíme len Arminda Arauja, ktorý bude štartovať za tím Motorsport Italia a Daniela Oliveiru s jeho Brazil WRT.

Radek Vojtěchovský;img-1059-5.jpg

V kategórii SWRC budú o víťazstvo na Rally Acropolis bojovať obaja jazdci, ktorí sa momentálne delia o vedenie v šampionáte - Martin Prokop i Ott Tänak - obaja s Fordom Fiesta S2000. S týmto autom sa ešte predstavia Nasser Al-Attiyah, Bernardo Sousa a Frigyes Turán. So Škodou Fabia S2000 sa predstavia Juho Hänninen a jeho tímový kolega Herman Gassner Jr., Karl Kruuda a Eyvind Brynildsen idúci za tím Petter Solberg Engineering. Albert Llovera bude štartovať s Fiatom Abarth Grande Punto S2000.

Radek Vojtěchovský;img-1215-3.jpg

Okrem týchto pilotov sa na Rally Acropolis predstavia domáci jazdci a ešte napríklad Yazeed Al-Rahji, ktorého sme mohli pár krát vidieť v IRC, alebo z PWRC známy Brazílčan Paulo Nobre.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri