Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Tri víťazstvá Ruda Beňa a ARIES RACING Teamu na Slovakia Ringu

Tuesday, 11. 06. 2024 - 09:04, Miroslav Majláth   

Tri víťazstvá Ruda Beňa a ARIES RACING Teamu na Slovakia Ringu

Nádherný pretekársky víkend zažil slovenský ARIES RACING Team na okruhu Slovakia Ring, kde sa okrem seriálu Eset V4 Cup predstavili aj účastníci Eastern TCR Europe, ako aj európsky šampionát ťahačov.

 

T. Szabosi;asf76966-3.jpg

Tretie kolo seriálu Eset V4 Cup v sebe zahŕňalo dvojicu krátkych, čiže šprintových pretekov, ale aj preteky Endurance, čiže vytrvalostné. V prípade všetkých troch štartov slovenský ARIES RACING Team reprezentoval iba Rudolf Beňo. Hovoríme iba z dôvodu, že v rámci predchádzajúcich dvoch kôl sa Rudo v Endurance striedal za volantom BMW M4 GT4 s Richardom Gondom. Na domácom okruhu si ale Rudo presne v súlade s predpismi „strihol“ vytrvalostku sám. Rišo však prítomný bol v priebehu celého víkendu a pôsobil opäť v úlohe coacha.

T. Szabosi;jm1a4710-1.jpg

„Posúvame sa dopredu a to nielen v rámci Rudovho vylepšovania jazdného štýlu, ale postupne vylepšujeme aj nastavenia auta. Teraz sme urobili taký trošku väčší progres, nastavili sme auto trošku agresívnejšie a veľmi sa mi páči, že Rudo tieto nastavenia aj využíva, čiže má zmysel na týchto veciach pracovať. Mňa osobne to veľmi teší, posúva nás to stále vpred a tým pádom nám vzniká priestor na ďalšie zlepšovanie,“ zhodnotil Richard Gonda.

T. Szabosi;jm1a4722-1.jpg

A to, že sa Rudo od pretekov po preteky neustále zlepšuje dokazoval aj na Slovakia Ringu. Už v piatok totiž dokázal vylepšiť svoj osobný rekord na kolo, no a v sobotu popoludní aj vyhrať svoju triedu v šprintových pretekoch. Krásny deň zavŕšil podvečer víťazstvom v triede GT4 aj vo vytrvalostných pretekoch. Aby bol víkend dokonalý, v nedeľu ešte Rudo Beňo doplnil víťazstvo v druhých šprintových pretekoch. Samozrejme v triede GT4.

T. Szabosi;asr61054-8.jpg

„V prvom rade musím povedať, že Slovakia Ring je môj obľúbený okruh. Vďaka tomu, že Richard neskutočne dobre nastavil auto, som si už v piatok vylepšil svoj osobný rekord. Nastavenia sú fakt vynikajúce a aj vďaka nim sa mi podarilo vyhrať všetko čo sa dalo. Okrem šprintov som si poriadne užil aj celú hodinovku v endurance, bolo to super,“ povedal Rudo Beňo po víkende.

T. Szabosi;asf73330-2.jpg

Takýto výkon potešil aj šéfa ARIES RACING Teamu, Pavla Cireňa: „Výborné bolo to, že podujatie seriálu Eset V4 Cup bolo spojené aj s európskym šampionátom ťahačov a Eastern TCR sériou. Bola tu výborná atmosféra a množstvo divákov, čo ma potešilo. Rudove výkony tomu dodali tú pomyselnú čerešničku na torte. Samozrejme vďaka za to, že sme sa mohli zúčastniť aj tohto podujatia patrí partnerom ARIES RACING Teamu a všetkým, ktorí nás akokoľvek podporujú.“

T. Szabosi;asf73230-4.jpg

S ARIES RACING Teamom sa nelúčime nadlho, už budúci víkend budeme opäť sledovať jeho jazdcov v rámci slovenského šampionátu pretekov automobilov do vrchu v Ožďanoch.

Miro Majláth

T. Szabosi;jm1a4725-2.jpg

ARIES RACING Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri