Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Tri tretie miesta v MSR PAV pre Dovato Slovakia s.r.o. z Jankovho vŕšku

Friday, 11. 08. 2023 - 13:40, Miroslav Majláth   

Tri tretie miesta v MSR PAV pre Dovato Slovakia s.r.o. z Jankovho vŕšku

Dovato Slovakia s.r.o. sa po Novej Bystrici opäť predstavil v rámci kopcových pretekov. V tomto prípade na  AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023. A hneď s dvojicou jazdcov.

 

Tibor Szabosi;asf76118-4.jpg

Ku Patrikovi Dilongovi, ktorý reprezentoval slovenský tím v rámci viacerých podujatí tohtoročného kopcového kalendára sa konečne, po takmer ročnej prestávke, pripojil aj všetkým dobre známy Stano Korytár.

Tibor Szabosi;asr60196-9.jpg

„Po tých mojich zdravotných problémoch som už v úplnom poriadku a lekár mi dovolil zase jazdiť. Okrem toho máme vo Volkswagene Polo nový motor, ktorý chcem samozrejme vyskúšať,“ povedal pre pretekmi Stanley Korytár.

Tibor Szabosi;asf76448-2.jpg

Obaja jazdci to na Jankov vŕšok majú z domáceho Partizánskeho doslova na skok a tak aj zabezpečenie celej logistiky bolo v tomto prípade veľmi jednoduché. Okrem toho hlavne Stano tunajšiu trať pozná veľmi dobre. A Patrik sa učí rýchle.

Tibor Szabosi;asf77633-18.jpg

Stano Korytár nakoniec v sobotu odjazdil iba jednu tréningovú jazdu. Problém nastal po dojazde do cieľa.

Tibor Szabosi;asf76127-3.jpg

„V rámci tréningu bolo všetko v poriadku. Po dojazde do cieľa som vychádzal na kontrolnú váhu a vtedy sa mi rozletel olejový chladič, strihol rozvodový remeň a bolo po všetkom. Auto sme naložili a odviezli do našej dielne a chalani do rána dali všetko do poriadku, tak sme mohli v nedeľu pokračovať,“ opísal čo sa stalo Stanley Korytár.

Tibor Szabosi;asf76447-4.jpg

V prípade Patrika Dilonga preteky pokračovali bez problémov ďalej. Už v sobotu po nočnej búrke však boli podmienky veľmi ťažké. Trať síce postupne obsychala, napriek tomu najväčšou otázkou bolo aké pneumatiky použiť. Všetko sa však napokon podarilo zvládnuť a Patrik Dilong dojazdil na treťom mieste v triede 3b. V skupine 3, kde bolo prihlásených množstvo Poliakov to vyšlo iba na deviate miesto.

Tibor Szabosi;asr60649-8.jpg

„Za mňa teda dnešok bol úspešný. Som rád, že počasie vyšlo a nepršalo a že všetci sú úspešne v cieli. Priznám sa, že časy som ani nesledoval, v mojom prípade ide o to aby som sa ako nováčik čo najviac naučil. Ale som maximálne spokojný,“ povedal po dojazde do cieľa Patrik Dilong.

Tibor Szabosi;asf78633-3.jpg

Paťo hovoril o tom, že je rád, že nepršalo. V nedeľu to však už pravda nebola a od skorého rána na Jankovom vŕšku doslova lialo ako z krhle. Napriek tomu všetko zvládol bez väčších problémov a opäť dojazdil na treťom mieste v triede 3b a v skupine dokonca poskočil o dve miesta vyššie, čiže na siedme miesto.

Tibor Szabosi;asf78638-3.jpg

„Dnes to bol doslova masaker. Na trati, aj všade okolo bolo neskutočné množstvo vody a bol som rád, že vôbec dokážem udržať auto na ceste. Takých nás ale bolo viac. Podstatné je, že som absolvoval kompletné preteky a získal zase množstvo cenných skúseností," doplnil Patrik Dilong v nedeľu po pretekoch.

Tibor Szabosi;asf78364-3.jpg

V nedeľu, po oprave auta už absolvoval kompletné preteky aj Stano Korytár a Volkswagenom Polo. A veľmi dobre, keďže v triede 5a dojazdil na treťom mieste a v skupine 5 bral siedme miesto. Na to, že takmer rok pauzoval, to bol výborný výkon.

Tibor Szabosi;asf79082-2.jpg

„Chlapci dali expresne rýchle dohromady môj motor. Našťastie rozvodový remeň nestrihlo za jazdy, to by sme už s tým asi nespravili nič. Nový motor funguje super. A čo sa týka pretekov ? V prvom rade musím povedať som rád, že som naspäť. Ale toľko vody čo bolo na Jankovom vŕšku som už dlho nezažil. Ale zvládli sme to a to je podstatné,“ doplnil záverom Stanley Korytár.

Tibor Szabosi;asr60664-10.jpg

Dvojicu jazdcov Dovato Slovakia s.r.o. budeme mať možnosť sledovať opäť v akcii v polovici mesiaca september na Ostrej Lúke pri Zvolene.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri