Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tím ŠKODA Slovakia Motorsport má za sebou úspešnú spoluprácu

Tuesday, 22. 12. 2020 - 12:27, Public relations   

Tím ŠKODA Slovakia Motorsport má za sebou úspešnú spoluprácu

Rally tím ŠKODA Slovakia Motorsport, ktorý vznikol spojením dvoch silných značiek ŠKODA AUTO Slovensko a Styllex motorsport, má za sebou tri veľmi úspešné sezóny. Posádka v zostave Martin Koči a Radovan Mozner sa na vozidle ŠKODA FABIA R5 stala dvojnásobným absolútnym Majstrom Slovenska (2018, 2019). V rally sezóne 2020, ktorú poznačila pandémia Covid-19, sa však odjazdili iba tri reálne podujatia MSR. Na úvod sezóny bol Martin Koči vybraný Škodou Motorsport za jedného z ambasádorov e-podujatí svetového šampionátu. V nasledujúcej sezóne by sa slovenský rally jazdec chcel vrátiť po troch rokoch na pôdu Majstrovstiev sveta.

Darius Blazejowski;dsc-3792-1.jpg

Úspešná spolupráca dvoch značiek najvyššej kvality – importéra ŠKODA AUTO Slovensko a tímu Styllex motorsport -  priniesla svoje ovocie, keď sa v rokoch 2018 a 2019 stali Martin Koči a Radovan Mozner z tímu ŠKODA Slovakia Motorsport absolútnymi majstrami Slovenska v rally.

Tibor Szabosi;asf-7878-3.jpg

Sezóna 2020 bola, tak ako aj v ostatných krajinách, silne poznačená situáciou spôsobenou koronavírusom. Na úvod roka sa kvôli celosvetovej pandémii celý seriál preniesol do online priestoru, kde bol Martin Koči vybraný ako jeden z ambasádorov online podujatí svetového šampionátu v rally 2020. Pôvodný kalendár MSR totiž kvôli nepriaznivej situácii zasiahlo množstvo zmien. Okrem jedného podujatia Rajd Rzeszowski v Poľsku boli ostatné podujatia ako Valašská Rally, Rally Tatry, Rally Hustopeče, Rally Trebišov a Rally Košice zrušené.

Tibor Szabosi;ac7i3489.jpg

Pandémia spôsobila zmeny aj u našich južných susedov. Dodatočne sa do seriálu MSR 2020 zaradilo jednodňové podujatie v Šalgotariane v Maďarsku. V priebehu sezóny však opatrenia nezamávali len samotnými pretekmi. V júni 2020 predstavitelia SAMŠ-u zmenili  športové predpisy MSR v rally týkajúce sa počtu súťaží, ktoré bolo potrebné odjazdiť na vyhlásenie Majstra Slovenska. Posádka ŠKODA Slovakia Motorsport sa priebežne držala na druhom mieste. Na poslednú chvíľu, a to koncom novembra 2020, bolo schválené ešte jedno podujatie MSR - OMV MaxxMotion RALLY SLOVAKIA RING (5. a 6. 12. 2020), na ktoré   už tím ŠKODA Slovakia Motorsport z časových a organizačných dôvodov neposlal prihlášku.

Tibor Szabosi;ac7i1024-1.jpg

„Za spoluprácu so ŠKODA AUTO Slovensko som veľmi vďačný. Toto spojenie bolo obojstranne veľmi prospešné a pre mňa veľmi obohacujúce. Dostal som príležitosť, za ktorú som nesmierne vďačný. Teraz prišiel čas sa opäť posunúť ďalej, ale verím, že naše cesty sa opäť raz stretnú,“ uvádza Martin Koči. „Snažil som sa dôstojne reprezentovať farby Škodovky a zároveň som dostal mnoho príležitostí na môj profesijný aj osobnostný rast,“ dodáva rally jazdec.

Tibor Szabosi;ac7i5462.jpg

„Spolupráca s Martinom Kočim bola nadmieru úspešná už od prvého roka nášho spoločného ťaženia. Hneď na začiatku sme dvakrát za sebou získali titul Majstra Slovenska a sme naozaj hrdí, že za tím ŠKODA Slovakia Motorsport jazdil práve Martin a my sme tak mohli podporiť jeho talent. Martinovi pevne držíme palce v jeho ďalšej kariére profesionálneho rely jazdca. Veríme, že obrovskú príležitosť pôsobiť v súťaži JWRC využije vďaka jeho talentu a získaným skúsenostiam naplno a Slovensko bude opäť reprezentovať zo stupňov víťazov,“ hovorí Roman Rajtár, vedúci marketingu ŠKODA AUTO Slovensko.

Michal Bobko;asf-1642-4.jpg

„Som veľmi rád, že spojenie ŠKODA AUTO Slovensko  a Styllex motorsport prinieslo očakávané výsledky. Pri spolupráci sme stretli zanietených ľudí, ktorí robia svoju prácu na najvyššej možnej úrovni. Ďakujeme a prajeme veľa úspechov do budúcna jednak ŠKODA AUTO Slovensko, ako aj Škode Motorsport a jej vedeniu, ktoré nám v rámci možného  pomáhalo vytvárať podmienky na špičkové výsledky, za čo chceme tiež poďakovať“, dodáva team principal spoločnosti Styllex motorsport Peter Koči.

Tibor Szabosi;asf-7755-3.jpg

Martin Koči plánuje v budúcej sezóne využiť svoje skúsenosti na Majstrovstvách sveta v JWRC za svoj materský tím Styllex motorsport. V rámci prípravy sa už zúčastnil 24.Taxi4-Mikulas Rallye v maďarskom Veszpreme, kde sa so spolujazdcom Petrom Těšinským umiestnili na prvom mieste v kategórii 2WD aj v triede RC4

Tibor Szabosi;asf-0553.jpg

Michal Bobko;asf-1898-4.jpg

Tibor Szabosi;c30i0916-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri