Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tie najzaujímavejšie videá zo Švédska

Tuesday, 15. 02. 2011 - 18:20, Katarína Ďurecová   

Tie najzaujímavejšie videá zo Švédska

Na otváracom podujatí tohtoročnej sezóny WRC vzniklo mnoho zaujímavých videí. Pozrite si tie najlepšie z nich:

Video z premiéry Chrisa Pattersonna za volantom ste už mali možnosť zhliadnuť v tomto článku. Chris Patterson za volantom však ale nezachránil len Pettera Solberga, ale aj Sébastiena Loeba, ktorému sa nedarilo naštartovať svoje auto a ak by sa mu nepodarilo s ním prísť až do servisu, tak by ho čakala diskvalifikácia.

V pravidlách je jasne dané, že jazdci nemôžu v takýchto prípadoch od nikoho prijať pomoc, ale v Citroen na čele s Loebom túto situáciu šikovne vyriešili - v pravidlách totiž taktiež stojí, že jazdec, ktorý prišiel za nimi môže auto nejakým spôsobom odtlačiť, pokiaľ mu blokuje trať a on sa nemôže tým pádom dostať včas do časovej kontroly a do servisu. Loeb s Elenom tak všetkými silami auto odtlačili pár metrov do úzkeho miesta, a potom požiadali Solberga s Pattersonom, aby ich svojim autom roztlačili.

Video vyvolalo na internete celkom veľkú diskusiu o tom, či to bol zo strany Loeba a Citroenu podvod alebo šikovnosť a dômyselnosť, ale faktom je to, že zo súťaže za nepovolenú pomoc diskvalifikovaní neboli.

Willy Weyens;solberg-304.jpg

V ďalšom videu opäť uvidíme Loeba, ale tento krát v zaujímavej situácii na rýchlostnej skúške, keď čelne proti nemu išiel otáčajúci sa Patrik Sandell. Celá táto situácia vo videu začína zhruba od času 3:15:

Willy Weyens;loeb-d1-05.jpg

Česká posádka Martin Prokop a Jan Tománek zažila zaujímavú situáciu ešte počas zoznamovacích jázd, teda pred začiatkom samotnej rally. Pozrite sa na ich stretnutie s losmi:

Vladislav Maschl;img-0913-1.jpg

Henning Solberg a jeho havária na RS8, po ktorej musel odstúpiť. Tak, ako je u Henninga obvyklé, jednalo sa o priadny crash, ktorý stojí za to vidieť. Henninga sa v zábere objaví od cca 1:25:

Vladislav Maschl;img-0902-1.jpg

V problémoch a v snehovej bariére sa ocitol aj Henningov brat Petter na RS17. Pozrite si, čo sa udialo a ako sa z toho nakoniec dostal:

Willy Weyens;solberg-d1-15.jpg

Všetko zaujímavé, čo sa udialo počas Power Stage môžete zhliadnuť v tomto videu:

Vladislav Maschl;img-1049.jpg

Na záver si pozrite review celej Rally Sweden z pohľadu tímu, ktorý bral všetky pódiové umiestnenia - Fordu:

Vladislav Maschl;img-1739-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri