Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak odstúpil! Vedie Ogier!

Saturday, 06. 10. 2018 - 20:40, Ľuboš Kašický   

Tänak odstúpil! Vedie Ogier!

Veľké sklamanie zavládlo v Toyote v priebehu druhé etapy britskej rely. Fantasticky jazdiaceho Otta Tänaka vyradil zo súťaže technická porucha!


„Nevieme, čo sa stalo," krútil hlavou sklamaný Tommi Mäkinen. „Najprv vytiekla olejová vaňa, potom stúpla teplota vody a odišiel aj chladič. Je to veľké sklamanie." A veru naozaj veľké. Estónec si s prehľadom dnes kontroloval približne štyridsaťsekundový náskok na Sebastiena Ogiera a išiel za jasným víťazstvom, ktoré by posunulo jeho ambície na titul ešte vyššie. Nečakaná zrada techniky ho však zastavila.

Copyright manufacturer;tgr-0048-25.jpg

Ogier zjavne videl, že na rozbehnutú Tänakovú toyotu nestačí a lišiacky čakal na chybu. Nuž a jeho stratégia vyšla. Po šokujúcom odstúpení vedúcej posádky továrenskej Toyoty v šestnástej rýchlostnej skúške sa usadil na čelo a prenocuje tam aj pred štartom tretej etapy. Jeho náskok na druhého Latvalu je však iba mizerných 4,4 sekundy. Francúz si to uvedomuje a nebude mať asi najpokojnejšiu noc. „Nášmu auto charakter tejto súťaže veľmi nesedí. Dali sme však dnes do toho všetko a rovnako tak pôjdeme aj zajtra."

Copyright manufacturer;gm201811124.jpg

A záverečná nedeľňajšia etapa bude naozaj poriadne napínavá. Rozdiel medzi štvoricou posádok na čele je iba necelých štrnásť sekúnd a cez zostávajúcich päť eresiek je ešte sakramentsky ďaleko do cieľa. Po odstúpení Tänaka číhajú za Ogierom hneď dve Toyoty. Latvala stráca 4,4 sekundy a Lappi o sedem sekúnd viac. Britským prekvapením je výkon Craiga Breena, ktorý je vo Walese tradične veľmi silný. Jeho Citroen bude nocovať na štvrtom mieste so stratou 13,5 sekundy.

Copyright manufacturer;2070432-9mxskbmpqw.jpg

A ako sa darí Thierry Neuvillovi (hyundai), ktorý sa už začínal obávať o priebežné vedenie v šampionáte? „Neuveriteľne sa nám šmýka, ale nevzdávame sa," bojuje Belgičan. Jeho hyundai sa však už niekoľkokrát vyšmýkal a dokonca sa na RS11 zviezol mimo. „Je to moja prvá chyba od Monte Carla. Auto je však v poriadku," vysvetľoval Neuville. „Nechcem viac riskovať. Tänak musel odstúpiť, no teraz vedie Ogier. Musíme zabrať v Power Stage. Som však presvedčený, že rozhodovať sa bude až na záverečnom podniku v Austrálii."

Copyright manufacturer;2018wales-hem-104.jpg

Oveľa pokojnejšie to vyzerá vo WRC2, kde čerstvý osemnásťročný Kalle Rovanpera prekvapuje svojou zrelou jazdou. Fín s prehľadom kontroluje minútový náskok na tímového kolegu Pontusa Tidemanda (obaja Škoda Fabia R5) a vyzerá to na víťazstvo. Tretí je domáci Greensmith (Fiesta R5), no ten už stráca na Rovanperu takmer dve minúty.

lo-rovanpera02.jpg

Zajtra sa teda bude rozhodovať o všetkom. Organizátori pritom postavili Power Stage už ako druhý meraný úsek dňa a snaha o zisk extra bodov môže zasa privodiť nejaké prekvapenia. Ako sa toto zablatené britské divadlo nakoniec skončí budeme vedieť približne o druhej hodine nášho času.

leg2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri