Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

„Takto som si to nepredstavoval!“

Monday, 02. 04. 2012 - 16:12, Daniel Mandzi   

„Takto som si to nepredstavoval!“

Tieto slová boli asi najjednoduchším zhrnutím prvého súťažného víkendu Štefana Rosinu v sérii ADAC GT Masters na 3696 metrov dlhom okruhu v Oscherslebene, neďaleko Magdeburgu v Nemecku. Otvorenie sezóny sprevádzal obrovský záujem médií, ale aj divákov, ktorí sa aj napriek zlému počasiu vybrali za otváracími súbojmi štyridsiatky cestovných špeciálov populárnej špecifikácie FIA GT3.

V tohtoročnom Štefanovom tíme Reiter Engineering už počas úvodných rozdeľovaní handikapov pre jednotlivé značky vozidiel podľa minuloročných výsledkov, výsledkov testov a kedže testy neboli pre všetky značky celkom úplné, tak zrejme technici siahli aj po rozhodovaní na základe svojich odhadov, či skúseností. Zda najmarkatnejšie na tento proces vyrovnávania konkurencieschopnosti dopadla značka Lamborghini, ktorej povolili menší restriktor a nemalé bolo aj dováženia a všetky vozidlá tejto značky prišli v porovnaní s konkurenciou približne o 100 koní. Na meranom úseku to znamenalo v top speed viac ako o 20 km/h. Zástupcovia všetkých troch tímov, ktorí mali tieto vozidlá do súťaže prihlásené dokonca zvažovali bojkot úvodného podujatia, no napokon sa s promotérom dohodli na rovnocenných obmedzeniach pre nasledujúce podujatie.

dsc-3849.jpg

Vozidlá tímu Reiter stávali v uplynulom roku po kvalifikáciách celkom bežne v prvej desiatke, tenoraz sa im ušli miesta až v 15. rade aj napriek tomu, že aj Peter Kox a aj Štefan Rosina túto kvalifikáciu dokázali v minulom roku vyhrať. Z tohto miesta dokázala posádka Kox Hayek  v prvej sobotnej súťažnej jazde skončiť na 18. mieste a Štefan Rosina mal smolu, keď štartoval ako druhý po tímovom spolujazdcovi Albertovi von Thurn und Taxisovi, no odjazdil iba tri okruhy a po zablokovaní predného kolesa od úlomku z nábehovej lyžiny pod vozidlom, skončil mimo trate. V tomto preteku však stihol zajazdiť najrýchlejší čas spomedzi všetkých vozidiel Lamborghini a tak aspoň potvrdil svoje kvality v tímovej zostave, čo uznal aj Peter Kox - inak v minulosti víťaz aj pretekov snov 24h LeMans. K vyčíňaniu počasia sa teda pridružila aj smola a takmer rovnaká štartovacia pozícia v nedeľňajšom preteku neveštila opäť nič optimistickejšie.

Tibor Szabosi;co8c0598-3.jpg

V nedeľu si smolu tímy vymenili, mimo trate skončili Kox s Hayekom Štefan sa dostal vo svojej prvej časti preteku z 30 pozície na 26. priečku a vďaka problémom iných jazdcov skončili napokon na konečnej 20. pozícii: „To bol víkend ako zo zlej knihy, som sklamaný, veď príprave me venovali profesionálnu starostlivosť a potom všetko rozhodne administratívny zásah. Verím, že chybu, ktorú spravili technici seriálu všetci pochopia a my budeme mať šancu dokázať, kam v tomto veľkom štartovom poli patríme!" Dodáva Štefan Rosina na záver - najbližšie sa predstaví v ďalšom seriáli - Porsche Mobil1 Supercup 2012 na úvodných dvojpretekoch v Bahraine v závere apríla a 5.-6- mája pokračuje séria ADAC GT Masters podujatím v holandskom Zandvoorte, kde už pôjde do tuhého - ďalšiu stratu bodov si už v tíme neúpripúšťajú.   

Dušan Koblišek, PR&Comm MatadorGroup



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri