Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Stretnutie dvoch generácií

Saturday, 21. 08. 2021 - 08:37, Public relations   

Stretnutie dvoch generácií

Spolu s Hermannom Bischofom, známou  Rakúskou legendou motoristického športu , odštartoval Patrick Schober 1 -hodinové preteky Ravenol v cestnom automobile BMW v rámci Histocupu na Slovakia Ringu.

Hermann Bischof bol na začiatku osemdesiatych rokov sériovým víťazom a štátnym šampiónom vo formulových pretekoch, ale odvtedy aktívne nepretekal.

Vo štvrtok večer mal Bischof príležitosť spoznať novú trať a auto na podujatí firmy Procar Motorsport. Najprv ako „hosť v taxi“, vedľa mladíka Patricka Schobera a potom sám za volantom.

hca-skr-0821-11.jpg

Žiaľ, 40 rokov sa nedá poprieť a Bischof zistil, že motoristický šport je skutočne šport spojený aj s fyzickou námahou a svalovicou. Počasie a trvalé teploty až 35 stupňov Celzia vyčerpali ľudí i materiál.

Napriek tomu Hermann Bischof odjazdil celý plánovaný program a odštartoval prvú polhodinu v hodinových pretekoch.

Po bezchybnej 30 minútovej jazde prevzal podľa plánu kokpit Schober,  bohužiaľ krátko na to musel auto odparkovať s poruchou spojky.

Pre Hermanna Bischofa bol celý závodný víkend nezabudnuteľným a predovšetkým pozitívnym dobrodružstvom a prínosom pre jeho motoršportové srdce.

hca-skr-0821-4.jpg

Pre Patricka Schobera sa motoristický víkend ešte neskončil, pretože boli vlastne naplánované dva šprintérske preteky na tomto podujatí - Histo Cup .

Poškodenú spojku nebolo možné na mieste opraviť. Zistilo sa, že začínajú až vtedy keď teplota stúpne.

Auto bolo pojazdné jedno - dve kolá, potom sa už spojka nevypínala tak, ako by mala. Patrickov tím to však využil a poslal mladého nadchádzajúceho jazdca na jedno povinné kolo aby sa kvalifikoval.

hca-skr-0821-5.jpg

To, že Patrick Schober dokáže rýchlo jazdiť na závodnom aute, dokazuje takmer každý týždeň. Tentoraz išlo o to, aby s technicky poškodeným autom zaobchádzal tak jemne a citlivo, aby sa dostal až do cieľa. Schober odviedol skvelú prácu, pretože väčšiu časť trate mohol jazdiť  iba na jednom prevodovom stupni. Tentokrát bolo aj šťastie na jeho strane.

A to nielen preto, že ostatní mali v jeho pretekoch problémy a museli to vzdať, ale hlavne preto, že Patrick Schober zaobchádzal s materiálom opatrne a tým si dokázal zabezpečiť dve víťazstvá v triede a tak tento závodný víkend dokončiť na stupňoch víťazov.

hca-skr-0821-16.jpg

Nie však ešte čas na oddych, pretože už o niekoľko dní sa začne ďalší pretekový víkend Veľkou cenou Slovenska. Tu bude opäť  bojovať o body do FIA-CEZ a rakúskeho šampionátu pretekárskych automobilov vo Formule 4.

Veľmi rád by bol šiapol na plyn, tentokrát však musel šetriť materiál a to so stratou 15 sekúnd na kolo. Ale to bola cesta k úspechu.

hca-skr-0821-8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri