Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina si plní sen – štartuje v MS na domácej pôde

Friday, 08. 06. 2012 - 07:17, Daniel Mandzi   

Štefan Rosina si plní sen – štartuje v MS na domácej pôde

Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina bude opäť reprezentovať Slovensko na najvyššej úrovni pretekov kategórie Grand Touring. Počas tohto víkendu sa predstaví pred domácim publikom na okruhu Slovakia Ring v podujatí Matador GT1 Racing Weekend. Majstrovstvá sveta FIA GT1 zavítajú na Slovensko vôbec po prvý raz, čo je pre 24-ročného Púchovčana splnením profesionálneho sna.

gt1-slovakiaring-02.jpg

„Už keď som pred dvoma rokmi jazdil na brnenskom okruhu v Corvette, myslel som na to, aké by to bolo mať Majstrovstvá sveta doma. Som rád, že sa to Slovakia Ringu podarilo už tak skoro a ja môžem byť na štarte absolútne najlepších pretekov sveta v tejto motoristickej triede tzv. gétečiek," povedal Štefan Rosina stojac v boxe tímu Reiter Engineering. Obe Lamborghini Gallardo LP600 sú pripravené na štart štvrtého podujatia sezóny, pričom by radi nadviazali na 3. miesto posádky Tomáš Enge - Albert von Thurn und Taxis z 1. kola v Nogare vo Francúzsku

Tibor Szabosi;co8c0596-2.jpg

„Táto sezóna nie je pre mňa výsledkovo najpriaznivejšia, no verím, že sa táto smola prelomí práve tu na Slovakia Ringu. Mojim kolegom v aute bude Darryl O˙Young z Hongkongu, s ktorým sa poznám už s minulých rokov z Porsche Supercupu. Darryl navyše pozná Slovakia Ring zo štartu vo WTCC pred mesiacom. Uvidíme, ako to pôjde, ale pre úspech sme spravili všetko," verí Štofi v dobrý výkon.

dsc-3849.jpg

Tím Reiter Engineering prišiel za Slovensko ovenčený víťazstvom v triede Pro-Am v pretekoch Blancpain Endurance Series na okruhu Silverstone. Holanďan Peter Kox a práve Darryl O˙Young tam v daždi prišli do cieľa na 4. mieste celkového poradia.

gt1-slovakiaring-01.jpg

Štofiho čakajú v piatok dva voľné tréningy, každý v dĺžke 80 minút. Kvalifikácia rozdelené na 3 časti po vzore F1 sa ide v sobotu o 9:15, popoludní sú na rade hodinové kvalifikačné preteky. V ich polovici je desaťminútové okno určené na zastávku v boxe, pri ktorej sa vymenia jazdci a všetky pneumatiky. Boduje prvých 5 vozidiel v cieli. V nedeľu o 14:45 v majstrovských pretekoch je scenár rovnaký, body sa však prideľujú podľa oficiálnej schémy FIA najlepšej desiatke celkového poradia.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri