Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Solberg, Raikkonen a van Merksteijn Jr spokojní s testom na Nemecko

Saturday, 13. 08. 2011 - 18:21, Katarína Ďurecová   

Solberg, Raikkonen a van Merksteijn Jr spokojní s testom na Nemecko

Na ADAC Rallye Deutschland bude štartovať 5 posádok s Citroenom DS3 WRC. Okrem továrneho tímu zloženého zo Sébastienov Loeba a Ogiera sa v Nemecku za volantom tohto auta predstavia ešte Petter Solberg, Kimi Raikkonen a Peter van Merksteijn Jr. Títo jazdci majú za sebou už i test na toto podujatie, z ktorého videá nájdete v tomto článku. Niečo viac o teste prezradil manažér Citroen Racing Technologies Benoit Nogier.

Test trval šesť dní, počas ktorého sa za volantom vystriedali všetci traja piloti a dokopy najazdili zhruba 1200 kilometrov. Testovalo sa vo viniciach v oblasti Mosel, ale taktiež i vo vojenskom priestore Baumholder.

„Po zhruba šiestich až ôsmich mesiacoch bez pretekania na asfalte bolo potrebné stráviť aspoň dva dni testovaním na tomto povrchu. Všetky naše tri posádky mali možnosť otestovať si nastavenie od továrneho tímu a to v srdci viníc a i vo vojenskom priestore. Petter Solberg, Kimi Raikkonen i Peter van Merksteijn Jr boli výsledkami a boli schopní si nastavenia ešte vylepšiť. Dúfame, že naša príprava sa odrazí v dobrých časoch dosahovaných na rýchlostných skúškach", komentuje Nogier.

Vladislav Maschl;img-0766.jpg

Testu Solberga, Raikkonena a van Merksteijna Jr. prialo i počasie. Počas testu i pršalo, takže všetci traja jazdci mali možnosť otestovať si svoje nastavenia na suchých i mokrých tratiach: „Celá situácia bola perfektná na hľadanie tej správnej úrovne priľnavosti v rozličných podmienkach. Taktiež sme pracovali s pneumatikami. Jazdci pociťovali väčšie rozdiely medzi pneumatikou mäkkou a tvrdou. Voľba pneumatík tým pádom bude zohrávať väčšiu rolu ako v minulosti. Neexistuje tu priestor na chybu", dodáva na koniec Benoit Nogier.

Petter Solberg využil tento test na to, aby sa na asfalte dostal znovu do rytmu. Zaujímavosťou je, že Solberg je - samozrejme okrem Sébastiena Loeba - jediným stále vo WRC aktívnym jazdcom, ktorý dokázal vyhrať asfaltovú rally. Podarilo sa mu to však len raz - v roku 2003, kedy si zaistil svoj jediný majstrovský titul, na Korzike.

Vladislav Maschl;img-1314-2.jpg

Kimi Raikkonen má na Rallye Deutschland zrejme dobré spomienky - minulý rok tu dokázal vyhrať svoju prvú a (zatiaľ) jedinú rýchlostnú skúšku. Jednalo sa o záverečnú superšpeciálku.

Peter van Merkstejn Jr. je po vynechaní Fínska naspäť, navigovať ho bude obvyklý spolujazdec jeho otca - Erwin Mombaerts, takže sa im testovanie na to, aby si na seba zvykli, zrejme skutočne zišlo. Van Merksteijnov obvyklý spolujazdec Eddy Chevalier sa stále zotavuje po veľkej havárii v Grécku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri