Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Slová uznania od Igora Drotára si vážim, netají Roman Popovič

Tuesday, 23. 03. 2021 - 21:53, Public relations   

Slová uznania od Igora Drotára si vážim, netají Roman Popovič

Tradičná posádka tímu GLORTEX RACING, v zložení Popovič – Baran, sa v úvodnom podniku MSR rozdelila na dve. Ako sa im darilo v dvoch súťažných autách?

Po niekoľkých vlaňajších sporadických štartoch s vozidlom Škoda Fabia Rally2 evo, vstupuje Roman Popovič prakticky do prvej ostrej sezóny v najsilnejšej Triede 2. Ak to okolnosti dovolia, v pláne je česká majstrovská sezóna so spolujazdcom Josefom Králom, ktorého si Bratislavčan pozval do kokpitu aj na úvodný podnik slovenského šampionátu. „Popritom sme s Petrom Baranom dohodnutí na spolupráci pre MSR. Na Slovakia Ringu si to však Peter vyskúšal za volantom druhého vozidla,“ vysvetľuje Roman.

Tibor Szabosi;ac7i1786-3.jpg

Na štart prvej etapy úvodného dvojkola Majstrovstiev Slovenska 2021 sa postavilo tridsať súťažných posádok (pozn.: plus trinásť v SRP), pričom najobsadenejšou bola práve Trieda 2, v ktorej štartoval Popovič s Králom. „Bolo tam až päť Fabií, čo sľubovalo pekné súboje,“ približuje dianie Roman. „Trate som poznal z decembrového štartu a tak som si veril. Hneď v úvode sa mi však podarila chyba, keď som podcenil teplotu pneumatík a „vybozkával“ prvú bariéru, ktoré bola v ceste. Našťastie, to nebolo nič vážne a pokračovali sme. Samozrejme, že ma to rozhodilo a prišli aj nejaké ďalšie drobné chybičky. V snahe dobehnúť to som potom na ďalšom úseku urobil hodiny a vyhrabával sa zo štrku. V druhej sekcii som konečne začal chytal správne tempo. Strata však bola príliš veľká, preto sme sa sústredili na druhú etapu.“

Tibor Szabosi;asr65907.jpg

V nedeľu už Roman Popovič ukázal svoj potenciál, keď držal krok s legendárnym Igorom Drotárom. Obaja bojovali v priamom súboji o celkové tretie miesto a Prešovčan Romanov progres aj podporil slovami chvály. „Je to veľký pretekár a slová uznania od takejto legendy si veľmi vážim,“ priznal Roman Popovič. „Žiaľ, v rozhodujúcej poslednej rýchlostnej skúške som dostal hodiny, stratil asi pätnásť sekúnd a prišiel som o pekný výsledok. Pre mňa to bola úplne nová situácia, bojovať o pódium v MSR. Je to nová skúsenosť a aj to sa ešte musím naučiť. Rozhodne však tento víkend bol pre mňa osobne veľmi povzbudivý. Ďakujem za podporu nášmu partnerovi GLORTEX, celému tímu Romana Krestu za kvalitnú prácu a rovnako aj Pepovi za oporu na sedadle spolujazdca. Už sa teším na ďalšie preteky.“

Tibor Szabosi;ac7i4307-3.jpg

Ak pre Romana Popoviča bol víkend veľmi cennou skúsenosťou a posunom vpred, tak oveľa ťažšie chvíle prežíval Peter Baran. Ten štartoval spolu s Víťom Baďurom na vozidle VW Polo Proto v Triede 11. Ešte skôr, než sa však stačili postaviť na štart prvej etapy, tak Petra Barana prepadol prudký obličkový záchvat, ktorý si vyžadoval ošetrenie a zmaril štart do prvej etapy. „Som z toho veľmi nešťastný. Ešte nikdy som takéto problémy nemal,“ povedal smutný pretekár tímu GLORTEX RACING. Našťastie lieky zabrali a Baran sa už v nedeľu na štart postavil. „Ako som sadol do kokpitu, tak som zabudol na všetky zdravotné ťažkosti. V nedeľu sme si pekne zajazdili,“ pokračuje Vranovčan, žijúci v Bratislave. Po odstúpení posádky Kekeňák – Bystrán to dokonca vyzeralo, že si Baran s Baďurom dovezú víťazstvo v Triede 11. Nakoniec však všetko bolo inak. VW Polo Proto, vo farbách tímu GLORTEX RACING, zastavila na poslednom meranom úseku technická porucha a posádka musela odstúpiť. „Patrí to k pretekom. Berieme to športovo,“ uzatvára Peter Baran, ktorý by sa najbližšie mal znova posadiť na sedadlo spolujazdca vedľa Popoviča v nasledujúcej súťaž Majstrovstiev Slovenska.

Fotogaléria z podujatia

Tibor Szabosi;asr65523.jpg

untitled-1-209.jpg

untitled-2-139.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri