Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Škótska rally a budúcnosť z pohľadu Guya Wilksa a Frederica Bertranda

Friday, 14. 10. 2011 - 10:43, Katarína Ďurecová   

Škótska rally a budúcnosť z pohľadu Guya Wilksa a Frederica Bertranda

Guy Wilks v Škótsku predviedol už hádam klasiku - veľkú rýchlosť a následnú haváriu, čo pre Wilksa znamená už šieste DNF sezóny a z toho až piate v rade. Nečudo, že sa manažér Peugeot Sport Frederic Bertrand, v súvislosti s predĺžením spolupráce Peugeotu UK s Peugeotom France v IRC nechal počuť, že takto to už ďalej nepôjde.

„Peugeot UK je jedným z najstarších tímov v IRC a my vieme, že sú veľmi motivovaní. Nie je žiadny dôvod o úvahách o ukončení našej spolupráce, ale pre budúcu sezónu musíme nájsť tú správnu možnosť", hovorí Bertrand o budúcom jazdeckom zložení tohto tímu. I keď z tímu Peugeot UK zatiaľ nie je počuť žiadne hlasy, ktoré by chceli zmeniť pilota pre budúcu sezónu, je jasné, že ani Peugeot UK ani Peugeot France si nepraje, aby Wilks pokračoval tak ako doteraz a zrejme by preferovali, keby čas od času aj získal nejaké body.

Katarína Ďurecová;img-2864-3.jpg

„V Škótsku sme videli opäť raz to isté - bol najrýchlejší a dokázal súperiť s Mikkelsenom, ale chýba mu konzistencia. Pre Guya nie je problém byť rýchly, ale je pre neho ťažké byť rýchlym počas celej rally - to je niečo, na čom s ním musíme popracovať. Ak chcete vyhrať, musíte totiž rally najskôr dokončiť", pokračoval Bertrand a na záver zopakoval: „Jeho jediným problémom tento rok je konzistencia. Jeho výkon je dobrý, je schopný byť veľmi rýchly, ale s konzistenciou - s výnimkou Monte Carla - to je zložité."

Samotný Guy Wilks k tomu moc nemá čo dodať a neostáva mu nič iné, ako s Bertrandom súhlasiť: „Nechodím sa na rally len zabaviť. Očakávam od seba viac. Viem, na čom musím zapracovať a viem, že to dokážem. Ukončiť takto naše posledné predstavenie v sezóne bolo sklamaním a súhlasím s tým, čo (Frederic Bertrand) povedal. Potrebujem byť konzistentný. Určite som sa v priebehu sezóny cítil za volantom lepšie a lepšie. Teraz musíme len počkať na to, aké rozhodnutia budú učinené", hovorí Wilks, ktorý teda zrejme nemá miesto v Peugeote UK pre budúci rok isté.

Tibor Szabosi;co8c1307-2.jpg

A ako Wilks opisuje samotnú haváriu na RS5, ktorá sa mu v Škótsku prihodila?: „Bola to moja chyba. Myslel som si, že zhruba 500 metrov po štarte sme dostali defekt. Kvôli nejakému zvláštnemu dôvodu sa auto správalo trochu zvláštne, tak preto som si to myslel. Vedel som, ale že nezastavím, aby som vymenil pneumatiku, ale že auto dotiahnem až do cieľa. Nič sa nezlepšovalo a ja som na to príliš zatlačil a zariskoval viac, ako som mal."

„Auto zišlo z cesty v rýchlej ľavej zákrute. Predok sa dostal do priekopy, nasledovali hodiny a potom som sa ocitol prednými kolesami nad úrovňou trate a zadnými v priekope. Trvalo dlho, kým som sa odtiaľ dostal", hovorí Wilks, ktorému nakoniec pomohlo pár švédskych fanúšikov. V konečnom dôsledku mu to ale nebolo nič platné - po tom, čo sa opäť raz vyšplhal na body, mu v poslednej rýchlostnej skúške vypovedal službu motor.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri