Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Shakedown F2 na Magny Cours

Wednesday, 14. 02. 2018 - 19:18, Ľuboš Kašický   

Shakedown F2 na Magny Cours

Na okruhu Magny Cours dnes tímy F2 dostali prvýkrát možnosť zoznámiť sa s novým monopostom F2 2018 novej generácie. Všetkých desať tímov dostalo po jednom aute, aby si vyskúšali techniku s ktorou budú štartovať v nasledujúcich troch rokoch.


Testy začali ráno o deviatej za chladného a mokrého počasia. Po dvojhodinovej prestávke sa pokračovalo popoludňajšou sekciou na trochu suchšej trati. Testov sa zúčastnilo všetkých desať prihlásených tímov, no iba šesť z nich posadilo do auta obidvoch pretekárov. A pretože tu išlo iba o zoznamovacie sa jazdy, tak piloti odjazdili približne desať až dvadsať kôl. Najsnaživejším z nich bol Luca Ghiotto z tímu Campos, ktorý odkrúžil „až" dvadsaťdeväť kôl. Dohromady dne všetci odjazdili 325 kôl (1434 km).

low-f2-test.jpg

„Podmienky neboli ideálne," ujal sa slova najusilovnejší Ghiotto. „Včera snežilo a dnes sa na trati dosť šmýkalo a bolo chladno. Auto je však evidentne lepšie ovládateľné, ako to vlaňajšie. Má lepší grip a lepšie drží stopu. Evidentne je to pokrok po každej stránke. Vlani som mal možnosť jazdiť na monoposte Williams F1 a môžem povedať, že toto auto je oveľa bližšie F1, ako to predošlé." Doplňme ešte slova 22-ročného Taliana, ktorý jazdí GP2 (F2) už posledné dva roky. Nový monopost F2 2018 má podvozok Dallara a 3,4 lit. motor Mecachrome s výkonom 620 koní. Auto dostalo aj nové bezpečnostné prvky a samozrejme „populárny" Halo systém. Sezónu F2 otvárajú preteky v Bahrajne začiatkom apríla.

low-f2-04.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri