Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Sebastian Vettel si prišiel po ďalšie víťazstvo počas VC Singapuru

Sunday, 25. 09. 2011 - 20:10, Alexa Szafianová   

Sebastian Vettel si prišiel po ďalšie víťazstvo počas VC Singapuru

O 14.00 hodine nášho času už po štvrtýkrát zhasli červené svetlá na mestskom okruhu Marina Bay. Tradične si Sebastian Vettel dokázal udržať vedúcu pozíciu a okamžite si vytvoril náskok pred svojimi kolegami. Dobrý štart sa podaril i Jensonovi Buttonovi, ktorý získal druhé miesto. Na druhej strane jeho tímový kolega Lewis Hamilton sa prepadol až na ôsmu pozíciu. Fernandovi Alonsovi sa počas štartu podarilo získať tretiu pozíciu.

11896-en-espn.jpg

Nico Rosberg začal v 10. kole prvú sériu zastávok v boxoch. Lewis HamiltonFelipe Massa zavítali na výmenu pneumatík spolu.  Ich poradie sa nezmenilo, ale Hamilton bol rýchlejší na novej super mäkkej zmesi, kým Massa jazdil na mäkkej zmesi. Brit sa tlačil na Brazílčana a došlo medzi nimi ku kontaktu. Hamilton si narazil predné krídlo, kým Massa dostal defekt, a tak musel prezuť čisto nové pneumatiky. Za tento incident dostal Lewis Hamilton pokutu prejazd boxovou uličkou.

11911-en-espn.jpg

Postupne  do boxoch zavítali aj ostaní piloti. Avšak Paul di Resta absolvoval svoju prvú zastávku v boxoch až v 20. kole. Sebastian Vettel si naďalej vytváral náskok pred druhým Jensonom Buttonom.

11910-en-espn.jpg

V 29. kole spravil Nico Rosberg chybu, vďaka ktorej ho Sergio Perez predbehol. Tvrdým bojom sa však Rosbergovi podarilo získať svoju pozíciu späť. I Michael Schumacher sa stretol s Perezom v tvrdom boji. Došlo medzi nimi ku kontaktu a 7-násobný majster sveta skončil v múre. Na trať bol zavolaný Safety Car.

Safety Car sa do boxov vrátil v 33. kole. Vettel mal okamžite 5 sekundový náskok pred Buttonom. Mark Webber útočil na Fernanda Alonsa a dostal sa na tretie miesto.

11906-en-espn.jpg

Podľa komisárov Kamui Kobayashi ignoroval modré vlajky a neminul ho ani trest. Komisári vyšetrovali i incident medzi Rosbergom a Perezom, ale nakoniec nepokutovali nikoho.

V okolí 48. kola piloti zavítali do boxov na poslednú výmenu pneumatík. Pri výjazde do Sebastiana Vettela skoro nabúral Jarno Trulli. Našťastie však ku kontaktu nedošlo.

Ostávalo necelých 10 kôl do konca pretekov, kedy Jenson Button stiahol Vettelov náskok na deväť sekúnd. Ľudia v McLarene hnali Buttona dopredu. V 59. kole strácal na mladého Nemca okolo 5,5 sekundy. O kolo neskôr Jaime Alguersuari narazil do zvodidiel pod tribúnou. Safety Car už však na trať povolaný nebol. Buttonovi sa nakoniec nepodarilo dobehnúť Vettela, ktorý si pokojne prišiel pre ďalšie víťazstvo. Mark Webber skončil na treťom a Fernando Alonso na štvrtom mieste. Lewisovi Hamiltonovi sa nakoniec podarilo prebojovať až na 5. miesto. Vynikajúce preteky má za sebou i Paul di Resta, ktorý skončil na 6. mieste.

185677.jpg

Do konca sezóny ostáva ešte päť Veľkých cien a Sebastianovi Vettelovi chýba jeden bod k získaniu druhého titulu majstra sveta.

Výsledky VC Singapuru:

1. S. Vettel  Red Bull-Renault  1h59m06.537s

2. J. Button  McLaren-Mercedes  + 1.737s

3. M. Webber  Red Bull-Renault  + 29.279s

4. F. Alonso  Ferrari  + 55.449s

5. L. Hamilton  McLaren-Mercedes  + 1m07.766s

6. P. di Resta  Force India-Mercedes  + 1m51.067s

7. N. Rosberg  Mercedes  + 1 kolo

8. A. Sutil  Force India-Mercedes  + 1

9. F. Massa  Ferrari  + 1

10. S. Perez  Sauber-Ferrari + 1

11. P. Maldonado  Williams-Cosworth  + 1

12. S. Buemi  Toro Rosso-Ferrari  + 1

13. R. Barrichello  Williams-Cosworth  + 1

14. K. Kobayashi  Sauber-Ferrari  + 2

15. B. Senna  Renault  + 2

16. H. Kovalainen  Lotus-Renault  + 2

17. V. Petrov  Renault  + 2

18. J. D'Ambrosio  Virgin Cosworth  + 2

19. D. Ricciardo  HRT-Cosworth  + 4

20. T. Liuzzi  HRT-Cosworth  + 4

Preteky nedokončili: T. Glock (Virgin-Cosworth), M. Schumacher (Mercedes), J. Trulli (Lotus-Renault), J. Alguersuari (Toro Rosso-Ferrari)

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri